Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Ikhayalethemba village – vår berättelse om arbetet på ett barnhem i en kåkstad i Sydafrika Hjälpa barn på barnhem i Kapstaden
BILDERVIDEOKARTA

Ikhayalethemba village – vår berättelse om arbetet på ett barnhem i en kåkstad i Sydafrika

Vi satt båda på våra respektive arbeten och kände att det var dags för en förändring, dags att göra något som kändes mer meningsfullt. Efter lite sökning på Internet hittade vi Blueberry och bokade in ett möte med en representant. Det representanten berättade lät otroligt spännande men ingen av oss kunde nog riktigt tro att vi skulle komma till skott och verkligen åka.

Ankomsten

Ett par månader senare landade vi i Kapstaden och blev hämtade av GVI:s underbara chaufför, Patrick, – Welcome, sisters! Det var början på sex otroliga veckor. Ingen av oss hade vågat ha så höga förväntningar, vare sig på arbetet, boendet eller upplevelsen i sig. Det tog dock inte många dagar förrän vi hade kommit in i arbetet på barnhemmet, börjat lära känna de fantastiska barnen och träffat andra roliga volontärer. När vi anlände till barnhemmet på morgnarna kom barnen ofta och mötte oss vid grinden, ville bära våra saker och krama oss. – Our teachers, our teachers! ropade de. Det var en härlig känsla, man kände sig verkligen uppskattad. Själva arbetet gick ut på att undervisa barnen i engelska, vilket är en förutsättning för att de ska klara av skolan och – med andra ord – otroligt viktigt!

Volontärarbetet och Kapstaden

Barnen var indelade klassvis efter ålder och lektionerna bestod av att vi läste sagor, lekte lekar, målade, bakade, ja allt möjligt. Vi såg också till att de tvättade händerna före varje måltid och att de borstade tänderna, vilket inte alls är så enkelt som det låter! När vi åkte hem på eftermiddagarna var det återigen samling och uppståndelse vid grinden och när vi åkte iväg med bilen sprang barnen ikapp med den innanför staketet och vinkade vilket var otroligt gulligt. Sydafrika är ett fantastiskt land; naturen, människorna och dess skrämmande historia. Det finns så mycket att se, bakom varje hörn lurar antingen en naturupplevelse eller ett djur av något slag. Kapstaden har väldigt mycket att erbjuda och dit tog vi oss ofta på helgerna. Den mysiga universitetsstaden Stellenbosch med sina vackra omgivningar och många vingårdar låg också väldigt nära och där kunde man testa viner för en billig penning. På vardagskvällarna umgicks vi mycket med de andra volontärerna och det blev mycket prat om barnen och allt som hade hänt på barnhemmet under dagen. Det är en otroligt häftig och annorlunda erfarenhet att dela och vi har fortfarande kontakt med många av de andra volontärerna. Om vi har möjlighet kommer vi definitivt att åka tillbaka!

/Anna och Sofie

Läs mer om volontärresan: Hjälpa barn på barnhem i Kapstaden

Läs även Jimmys studentberättelse från Sydafrika:
Jag rekommenderar volontärarbete i Sydafrika om man gillar mixen mellan att arbeta i en fattig kåkstad och pulserande storstad!

Vanliga frågor: om våra volontärresor

Anmäl dig till volontärresan: Hjälpa barn på barnhem i Kapstaden

Kontakta Frida om du är intresserad av projektet: Hjälpa barn på barnhem i Kapstaden i Sydafrika

Jag kan verkligen rekommendera Kapstaden med omnejd för din nästa resa - en härlig stad med ett stort utbud av spännande aktiviteter!

Ring mig på 08-50931655 eller klicka här för att maila mig.HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG