Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
BIMM (fd Tech Music School) BIMM (fd Tech Music School)
BILDERVIDEOKARTA

BIMM (fd Tech Music School)

Studera musik på British & Irish Modern Music Institute (BIMM) med campus i London, Brighton, Bristol eller Manchester. Utanför England har man även campus i Dublin och Berlin. Musikskolan erbjuder utbildningar i modern musik för dig som är intresserad av en framtida karriär inom sång, trummor, gitarr, bas, music production, songwriting och music business.

BIMM är Europas största och ledande musikhögskola inom modern musik. BIMM har strategiskt positionerat sina 6 campus på de viktigaste musikstäderna som London, Brighton, Manchester, Bristol, Dublin och Berlin. Det går även att kombinera studieorterna som t.ex. mellan Berlin och London. London är den populäraste studieorten och är en musikstad i världsklass. Här knyts kontakter redan under studierna och det finns många ställen att få gig på.

Under sina 30 år i branschen har BIMM utbildat fler framgångsrika musiker än någon annan skola i Europa. Statistik visar att över 80 % av skolan examinerade studenter arbetar inom musikbranschen vilket är en väldigt hög siffra. Några välkända musikers som studerat på BIMM är medlemmarna i The Kooks, Tom Odell, George Ezra och James Bay. Många spelar och arbetar också med välkända namn, däribland:

Ash Soan: Adele och Seal
Sandy Beales: One Direction
Phil Simmonds: Jessie J, Plan B, Leona Lewis
Vicky Warwick: Cee Lo Green, Mini Viva
Julien Brown: Massive Attack, Kylie Minogue
Nathan Curran: Basement Jaxx
Dilson Laguna: Jason Derulo
Marina Diamandis: Marina and the Diamonds
Steve Sydelnick: Madonna
Phil Selway: Radiohead

Ta chansen att synas i rampljuset

Den brittiska musikindustrin omsätter mer än 50 miljarder kronor varje år och försörjer fler än 140 000 människor. Under mer än 10 år har BIMM producerat och utbildat många av branschens mest framgångsrika talanger. Allt från framstående artister/band, sångskrivare, musiker till agenter, producenter och journalister. Efter avslutad utbildning är du redo för att kliva rakt ut på scenen.

Med 5500 studenter utspritt på sex olika campus så är BIMM's kontaktnätet oerhört stort! BIMM hjälper dessutom sina studenter genom att arrangera spelningar och festivaler. Varje vecka så håller stora och erkända artister i så kallade Masterclasses, en unik chans för studenterna att få träffa och lära utav de största ifrån branschen.

Musikbranschen är oerhört stor och det finns utbildningar även för dig som inte är intresserad av att bli musiker. BIMM har t.ex. även utbildningar inom Music Journalism, Events och Music Business.


Frida sökte via oss till BIMM, se hennes grymma musikvideo här!

Utbildningar

I samarbete med BIMM erbjuder Blueberry dig följande kurser:

  • Diploma - 1 år
  • BMUS - 4 år (Diploma + Bachelor)
  • Bachelor - 3 år

Läs mer om utbildningarna på BIMM (fd Tech Music School).

Kontakta Christine om du är intresserad av att studera på BIMM (fd Tech Music School) i Irland

Ring mig på 08-40888497 eller klicka här för att maila mig.
Blueberry hjälper dig gratis!

Du betalar direkt till BIMM (fd Tech Music School) men får hjälp med ansökan, CSN och viktig information innan kursstart av oss.


Många av skolans lärare har jobbat med internationella popstjärnor och andra välkända musiker över hela världen.
Utbildningen går verkligen inte att jämföra med något i Sverige - skolan är överlägsen i alla kategorier!
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG