Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Utbildningar på JMC Academy
BILDERVIDEOKARTA

Utbildningar på JMC Academy

Skolan erbjuder Diplomas och Bachelor Degrees inom ibland annat Audio Engineering, 3D och Entertainment Business Management. På ett år får du ett Diploma och på två år Bachelor Degree (motsvarande en svensk kandidatexamen).

Audio Engineering and Sound Production - 2 år (3 terminer/år) eller 3 år (2 terminer/år)

Denna utbildning startades för mer än 25 år sedan och är skolans mest populära utbildning. Du får djupgående kunskaper om analog/digital inspelning, postproduktion för film/video, akustisk design, elektronik, klippning och produktion av livemusik. Dessa färdigheter ger dig vad som krävs för att i framtiden arbeta med film, TV, radio, teater och musik. En spännande framtid som exempelvis musikproducent, inspelningstekniker, inspelningsmixare, studio chef, programmerare, musikredaktör, ljudtekniker, eller ljuddesigner väntar dig.

 


Film and Television Production - 2 år (3 terminer/år) eller 3 år (2 terminer/år)

Det här är utbildningen för dig som i framtiden vill jobba inom TV världen och bakom kameran. Du utbildas i tv- och studioteknik, tv-inslag, produktion av reklam och musikvideor. Under ditt tredje år får du dessutom göra en långfilm, från planering och utveckling av din idé till manusarbete, rollsättning, produktionsdesign, produktion, klippning, marknadsföring och distribution. Exempel på framtida karriärmöjligheter är producent, produktionsledare, produktionsassistent, scenograf, manusförfattare, ljusdesigner, tekniker samt ansvarig för teknik eller bild.

 


3D Animation - 2 år (3 terminer/år) eller 3 år (2 terminer/år)

I den här utbildningen ges studenterna en omfattad undervisning i grunderna till 2D-och 3D-animering, manusskrivande, webb- och grafisk design, interaktiva spel, specialeffekter, projektledning och integration av ljud och bild för spel, reklam från TV och filmer. Utbildningen kräver konstnärlig talang. Under första året läser du bland annat drawing, man ska även ha ett stort intresse för den digitala tekniken och mjukvaran. I framtiden kan du jobba som exempelvis Web Designer, Concept Artist, Storyboard Artist, Texture Artist, Visual Effects Artist, Special Effects Animator, Compositor, Scriptwriter, Games Designer, Project Manager.

 


Entertainment Business Management - 2 år (3 terminer/år) eller 3 år (2 terminer/år)

Det här är en projektledarutbildning, med inriktning på Business och Music, som ger dig kunskaper inom upphovsrätt, redovisning, marknadsföring och kontraktsrätt. Du lär dig även förbereda pressreleaser, organisera inspelningar, koordinera budgetar och projektplaner. Denna bransch växer snabbt och utvecklingen kräver en bred förståelse i exempelvis förhandlingsteknik om villkor och avtal, förvaltning av press/media osv. Förutom rena branschkunskaper efterfrågas kommersiellt skarpsinniga chefer och projektledare.

Ett ansvarsfullt jobb i nöjesindustrin är sällan lik ett annat utan variationen är lika stor som antalet konstnärer och hur konsten framställs. Att ansvara för arrangemanget kring ett live-uppträdande har bara delvis likheter med att exempelvis vara ansvarig utgivare för ett dataspel. Följaktligen kräver utbildningen en bred förståelse för både teoretiska och situationsbaserade frågor. Allt från förhandlingarna om villkoren i ett avtal och databas segmentering, till valet av stylister och PR frågor.

 


Contemporary Music Performance - 2 år (3 terminer/år) eller 3 år (2 terminer/år)

En musikutbildning inom sång, trummor, bas, gitarr eller keybord. Du får utvecklas i ditt artistskap och väljer ett instrument eller sång som du inriktar dina studier kring. Du får även kommersiella kunskaper som gör att du kan lyckas i branschen och lära dig hur du på bästa sätt uppträder på scen. Många studenter väljer att skapa band och att spela tillsammans under delar av utbildningen och på fritiden. Under utbildningen får du skapa professionellt producerade musikvideor och uppträda live på skolans årliga showcase.

För att bli antagen till utbildningen ska du spela in och skicka en demo till skolan. Instruktioner skickas efter ansökan är mottagen.

Passa på att lyssna på låtar skrivna och framförda av JMC:s studenter, musiken är även producerad av studenter som studerar Audio Engineering and Sound Production.

 


Songwriting - 2 år (3 terminer/år) eller 3 år (2 terminer/år)

Det här är utbildningen för dig med stort musikintresse och som vill arbeta med att skriva musik. I utbildningen ingår även en ensemble varje termin där du får chansen att uppträda tillsammans med dem andra musikerna. Du kommer även att få grundkunskaper inom musikproduktion samt music business så att du har de verktyg som behövs för att kunna få en karriär inom musikbranschen.

 


Game Design - 2 år (3 terminer/år) eller 3 år (2 terminer/år)

Vill du vara med och bygga nya spännande världar och bli en av världens eftertraktade storytellers?

Spelindustrin växer ständigt över hela världen och små självständiga spelutvecklare konkurerar numera med de stora spelföretagen. Populariteten avspeglar sig inte bara i antalet aktivt spelande, utan även i att designers, författare och visuella storytellers söker inspiration från spelvärlden.

JMC Academys Game Designkurser handlar om att utveckla dina ideer och tankar till nya spelmijöer. Genom att studera spelkonst, teroi och design har du vid tid för examen en portfoli i världsklass, denna kommer inte bara avspegla dina design- och kreativa kunskaper, utan även i dina tekniska färdigheter.

Läs mer om utbildningen på skolans egen hemsida.

 


AFTT - Academy of Film, Theatre & television

JMC Academy och teaterskolan Academy of Film, Theatre & Television i Sydney började nyligen ett spännande samarbete. De erbjuder Certificate (6 - 12 månader) och Advanced Diploma.

Academy of Film, Theatre & Television erbjuder följande inriktningar: Acting, Music Theatre, Technical Production och Stage Management. Skolan har internationella studenter på programmet Theatre Production - Advanced Diploma in Stage Management. Nyfiken?

Läs mer om AFTT här.

 


Startdatum 2017

Termin 1: 13 februari
Termin 2: 5 juni
Termin 3: 25 september

 


Kurspriser 2017

Diploma (8 månader): 19600 AUD, ca 136220 kr, förutom Entertainment Business Management som kostar 17600 AUD, ca 122320 kr för 8 månader.

Bachelor Degree (24 månader): 58800 AUD, ca 408660 kr förutom Entertainment Business Management som kostar 52800 AUD, ca 366960 kr.

Utöver kursavgiften tillkommer en Enrollment Fee till samtliga kurser på 150 AUD. Läs mer om kursavgifterna här.

Om du har tänkt att ta studiemedel från CSN så rekommenderar vi att du läser utbildningen på 3 år.

Se ansökningssidan för information om ansökan och förkunskapskrav.

Kursavgiften betalas direkt till skolan. Blueberry hjälper dig således helt gratis! Läs mer om betalning och finansiering av utbildningarna på JMC Academy.

Kontakta Isabelle om du är intresserad av att studera på JMC Academy i Australien

Ring mig på 08-40888489 eller klicka här för att maila mig.Nyheter & erbjudanden

Sista chansen att studera utomlands till våren! Ansök nu!

Nu är det sista chansen att ansöka för dig som vill studera utomlands till våren! Ansökan är fortfarande öppen ett litet tag till för Australien, Nya Zeeland och Europa. Det snabbaste sättet att få hjälp att komma in på rätt skola i tid är att maila info@blueberry.nu eller ringa 08-442 67 60. Här är några av alla skolorna i vårt utbud:

Australien & Nya Zeeland

Europa


Blueberry hjälper dig gratis!

Du betalar direkt till JMC Academy men får hjälp med ansökan, CSN och viktig information innan kursstart av oss.


Lärarna får betyg 5 av 5 möjliga
/Märtha
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG