Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Turismstudier i Gold Coast och Brisbane Martin
BILDERVIDEOKARTA

Turismstudier i Gold Coast och Brisbane

Mitt intresse för att studera utomlands hade byggts på under skoltiden och efter studenten var det inget som stoppade mig från att satsa på en utbildning utomlands.

Nu var bara frågan vart? Vad, hade jag redan funderat ut – något med inriktning på turism, och gärna praktiskt lärande varvat med teoretiskt. Jag hittade till Blueberrys hemsida och fastnade ganska snart för Martin College, och deras diplom i Turism. Så då blev det alltså Australien med start hösten 2008 och jag sökte till skolan i Gold Coast (Surfers Paradise). Anledningen till att jag valde just Surfers Paradise var själva beskrivningen av livsstilen där och att skolan var lite mindre.

Boendet i Surfers Paradise

Boendet hade jag bokat för de första 16 dagarna, för att under den tiden leta efter ett permanent boende. Måste erkänna att jag var lite nervös på flyget ner, men min oro visade sig vara obefogad. Redan efter någon vecka hade jag pratat ihop mig med en brasiliansk klasskamrat och vi letade efter ett gemensamt boende. Vi nappade på en tidningsannons i den lokala tidningen, gick på visningen och vips så var vi inneboende på 30e våningen på Surfers Paradise Boulevard hos en helt underbar nya zeeländsk tjej. Lägenheten låg precis vid stranden, och till byggnaden hörde pool och trädgård, och med en 10 minuters promenad till skolan var det helt perfekt.

Martin College

Skolan i Surfers Paradise är liten och mysig, med engagerade lärare, alla var väldigt hjälpsamma om man behövde lösa något problem, och väldigt måna om att man skulle lyckas. Det var blandat med självständiga uppgifter och grupparbeten så jag lärde snabbt känna nya människor, och lärarna var snabba på att följa upp det man gjort. Klasserna var ganska små vilket var skönt, och det var alltid blandat upplägg med fm/em lektioner. Mina business-kurser läste jag där, och sen var mina turismkurser förlagda i Brisbane. I början kände jag mig lite skeptisk till att behöva pendla, men skolan fixade det smidigt genom att stå för taxi till och från tågstationen i Gold Coast. Och, hade jag inte studerat även på Martin College i Brisbane så hade jag aldrig träffat på Elisabeth Pacey, min fantastiska lärare i turismkurserna. Skolan i Brisbane är lite större, och jag fick lära känna Brisbane närmare, med alla dess musikfestivaler och klubbar. Det händer alltid nått i Brisbane! Mitt absoluta favoritminne därifrån är en konsert med dj:n Armin van Buuren, där jag fick hans autograf.

På fritiden umgicks jag med vänner, både internationella och australiensare. Vi kunde vara på stranden och spela beachvolleyball, ta en biltur in i landet och vandra för att sedan ta ett dopp i en liten flod.

Jag kunde inte ha valt en bättre destination eller skola för att studera just turism, här finns allt från backpackers till lyxhotell, och en sådan stor blandning av människor.

Utelivet och strandlivet är de två stora i Surfers, och vilket liv sen! Att vakna upp, äta frukost med utsikt över havet, promenera till skolan och ha lektioner för att sedan spendera eftermiddagen på den vackra milslånga stranden, och sedan bara gå hem och byta om för att sedan dansa hela natten lång...

/Vera Giertz Harris

Läs mer om Martin

Läs även Cecilias studentberättelse från Martin:
Det har varit det mest lärorika och bästa halvåret i mitt 20-åriga liv.

Kontakta Isabelle om du är intresserad av att studera på Martin i Australien

Ring mig på 08-40888489 eller klicka här för att maila mig.


Studenter som är intresserade av Martin brukar också gilla följande college & universitet:

TAFE Queensland East Coast, Brisbane
Santa Barbara City College
APM College of Business and Communication, Brisbane


Blueberry hjälper dig gratis!

Kursavgifterna betalar du till Blueberry enligt skolans prislista med dagsaktuell valutakurs. Vi hjälper dig helt gratis med ansökan, CSN och viktig information innan kursstart.

Utsikten från min lägenhet i Surfers Paradise


Fin natur nära Gold Coast

HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG