Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
New York Film Academy
BILDERVIDEOKARTA

New York Film Academy

New York Film Academy, denna världsberömda filmskola, skapades av legender inom filmindustrin för att möta en helt ny generation av passionerade filmskapare. Samtidigt som du lär dig filmens gedigna hantverk får du också frihet att utveckla din egen stil när du producerar filmer, eller agerar framför kameran. Du studerar mitt i vimlet på Manhattan eller i hjärtat av filmindustrin i Hollywood Los Angeles, Kalifornien. Här flyter gärna dagen över i natt och sedan dag igen, men allt du tänker på är att ytterligare slipa och öva på manuset, produktionen, skådespeleriet, animationen...

Filmskola med imponerande rykte

New York Film Academy (NYFA) grundades 1992 och har snabbt vunnit sig ett namn som en av USAs absolut främsta filmskolor. De lärare som undervisar är mycket kvalificerade, oftast med anknytning till branschen. Här stöter man då och då på riktigt välkända ansikten som föreläser eller bara hälsar på i sin gamla skola. Damon Wayans och Pierce Brosnan och sönerna till regissören Steven Spielberg hör till den stora skaran av kända före detta NYFA studenter. New York Film Academys huvudcampus ligger vid Union Square på den sjuttonde gatan på Manhattan. Man har också lokaler i SoHo, här vistas särskilt de studenter som studerar skådespeleri. Namnet till trots finns skolan dock inte bara i New York det finns även en skola i Los Angeles (Universal Studios) samt filialer för kortare kurser i bl.a. Paris, Florens, Miami och på Harvard University i Boston.

Få pratisk erfarenhet av filmskapande

Filosofin på filmskolan är learning by doing. Redan den första veckan börjar ni filma. Tempot är högt, räkna med att det blir en del jobb även på kvällar och helger. Klasserna är små vilket möjliggör mycket personlig kontakt med lärarna. Vanligtvis är det 7-10 elever per grupp. Studenterna tävlar inte med varandra utan målet är att var och en ska utvecklas så mycket som möjligt utifrån sina personliga förkunskaper och förutsättningar. Det krävs dock inga förkunskaper till de flesta programmen men du måste vara beredd att jobba hårt.

Utbildningar

I samarbete med New York Film Academy erbjuder Blueberry dig följande kurser:

  • 4-8 veckor långa film- och skådespelskurser.
  • 1-åriga kurser med inriktning på bland annat skådespel och filmskapande.
  • Associate Degrees – 2 år.
  • Bachelor of Fine Arts – 3 år.
  • Master – 2 år.

Läs mer om utbildningarna på New York Film Academy.

Kontakta Isabelle om du är intresserad av att studera på New York Film Academy i USA

Ring mig på 08-40888489 eller klicka här för att maila mig.Nyheter & erbjudanden

Sista chansen att studera utomlands till våren! Ansök nu!

Nu är det sista chansen att ansöka för dig som vill studera utomlands till våren! Ansökan är fortfarande öppen ett litet tag till för Australien, Nya Zeeland och Europa. Det snabbaste sättet att få hjälp att komma in på rätt skola i tid är att maila info@blueberry.nu eller ringa 08-442 67 60. Här är några av alla skolorna i vårt utbud:

Australien & Nya Zeeland

Europa


Blueberry hjälper dig gratis!

Du betalar direkt till New York Film Academy men får hjälp med ansökan, CSN och viktig information innan kursstart av oss.


Det kändes så overkligt att se ut över den vackra staden som nu var mitt hem.
Som en extrem älskare av film stortrivdes jag!
Det finns inget ställe som är mer rätt än New York när det kommer till musikal och skolan var fantastisk!
Jag kommer aldrig att glömma hur imponerad jag blev första veckan!
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG