Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Santa Monica College
BILDERVIDEOKARTA

Santa Monica College

Santa Monica College (SMC) har många år i rad toppat listan av antalet svenska studenter som läser i USA. Ett av skälen är naturligtvis det fantastiska läget i Santa Monica, Los Angeles. Colleget erbjuder många spännande kurser till konkurrenskraftiga kurspriser och med goda transfermöjligheter till universitet i Kalifornien, bland annat UCLA. OBS! Vi kan nu glatt meddela att du inte längre behöver betala någon extra administrativ avgift till Blueberry för Santa Monica College och Santa Barbara City College. Det är alltså helt kostnadsfritt att ta hjälp av Blueberry.

Colleget

SMC är ett Community College vilket innebär att du kan läsa de första 2-3 åren av en Bachelor's Degree här. Colleget har transferavtal med bl.a. UCLA och UC Santa Cruz där du sedan kan fortsätta dina studier. Många amerikanska studenter inleder sin högskoleutbildning på Community College där man får en bra utbildning för betydligt mindre pengar än om man läser på universitet.

Santa Monica är en av Los Angeles populäraste och tryggaste stadsdelar. En avslappnad småstad mitt i världsstaden. Här finner du en av Los Angeles bästa och bredaste stränder krönt av en stor pier med sitt tivoli som blivit något av en symbol för Santa Monica. Här finns också restauranger, uteställen, teatrar, biografer, museum samt utmärkt shopping på the Third Street Promenade. Venice Beach med sin berömda boardwalk når du på gångavstånd. Här möts skate- och inlinesåkarna och blir ikoner för den lekfulla friheten som beachlivet erbjuder.

Colleget har ca 30 000 studenter varav 3000 är internationella. Inom campusområdet hittar du caféer, bibliotek, bokhandel, fitnesscenter samt pool. SMC har ca 70 olika studentklubbar och för dig som är sportintresserad kan du utöva olika aktiviteter som basket, fotboll, tennis, friidrott, simning, volleyboll och vattenpolo.

På helger och fritid kan studenterna utforska allt som LA har att erbjuda: filmdrömmarnas Hollywood, berömda Sunset Boulevard, Disneyland, exklusiva Rodeo Drive, filmstjänornas bostadsområde Beverly Hills. Listan kan bli lång...

Utbildningar

I samarbete med Santa Monica College erbjuder Blueberry dig följande kurser:

  • Study Abroad: 1 till 2 terminer där du själv väljer fristående kurser.
  • Associate Degree: 2 år.

Läs mer om utbildningarna på Santa Monica College.

Kontakta Sofia om du är intresserad av att studera på Santa Monica College i USA

Ring mig på 08-40888483 eller klicka här för att maila mig.


Studenter som är intresserade av Santa Monica College brukar också gilla följande college & universitet:

San Diego State University
Santa Barbara City College
Martin, Brisbane

Nyheter & erbjudanden

Sista chansen att studera utomlands till våren! Ansök nu!

Nu är det sista chansen att ansöka för dig som vill studera utomlands till våren! Ansökan är fortfarande öppen ett litet tag till för Australien, Nya Zeeland och Europa. Det snabbaste sättet att få hjälp att komma in på rätt skola i tid är att maila info@blueberry.nu eller ringa 08-442 67 60. Här är några av alla skolorna i vårt utbud:

Australien & Nya Zeeland

Europa

Det var en dröm som blev sann!
Det var precis som man ser i filmer och helt plötsligt så fick jag uppleva det med egna ögon, det var helt fantastiskt.
Nu vet jag precis vad jag vill syssla med i framtiden!
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG