Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Ansökan till Santa Monica College
BILDERVIDEOKARTA

Ansökan till Santa Monica College

Här hittar du information om förkunskapskrav och ansökan till Santa Monica College.

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Santa Monica College ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med G / E eller mer i engelska A eller B / 5 eller 6. Alternativt kan du visa upp ett TOEFL-test med minst 45/133/450 eller en IELTS-examen med minst 5.5. Du kan också söka in på Cambridge-examen CAE/CPE med minst betyg C. Observera att du måste ha godkänt i samtliga engelskakurser om du läst engelska A/5 och B/6.

Alla nya studenter måste skriva assessment test i engelska och matematik i samband med terminsstarten.

Kalifornienguide och mingel ingår för Blueberrys studenter

När du ansöker till Santa Monica College genom Blueberry så får du vår utförliga Kalifornienguide helt gratis! Som Blueberry-student får du också en inbjudan till vårt Kalifornien-mingel – vi håller ett seminarium om vad du ska tänka på innan avresa, delar med oss av våra tips och du får tillfälle att knyta bekantskaper med våra blivande Kalifornien-studenter.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag inför hösten 2015 är den 30 april, men observera att platserna kan ta slut redan innan. Vi rekommenderar att söka så tidigt som möjligt.

Ansökan

Kontakta oss om du vill beställa skolans broschyr och ansökningshandlingar om du inte redan har dem. Då får du också chans att ställa frågor till oss och diskutera detaljer. Du kan också skriva ut ansökan direkt från nätet:

När du är redo skickar du ansökan till oss på:

Blueberry Education
Grev Turegatan 35
114 38 Stockholm

Ansökan består av:

 • Ifyllt ansökningsformulär När du signerar ansökan godkänner du också skolans villkor. Läs mer om detta på vår sida om villkor för högre studier.
 • En kopia av ditt pass (måste vara giltigt).
 • En intygad (vidimerad) kopia av ditt gymnasiebetyg på både svenska och engelska (vi kan översätta det åt dig mot en avgift på 400 kr) och/eller betygsutdrag från svenskt universitet/högskola om du redan studerat på den nivån. Om du inte uppfyller engelskakraven så måste du även skicka med resultatet från ditt TOEFL- eller IELTS-test.
 • Personligt brev på engelska, ca en A4-sida där du beskriver din bakgrund, varför du vill studera på SMC och framtidsplaner.
 • Om du finansierar dina studier på egen hand: Ett bankbrev där det framgår att du/din sponsor har minst 27 000 dollar att försörja dig på under studietiden.
 • Gäller samtliga: För att komma upp i det belopp som SMC kräver måste du skicka in ett bankbrev som visar minst 40 000 kr. Bankbrevet ska skrivas på engelska och undertecknas och stämplas av banken. Ett kontoutdrag från din internetbank är INTE tillräckligt. Du måste även skicka in financial statement där du fyller i alla rader. Du måste alltså skicka in två kopior av financial statement.

Vi återkommer sedan till dig om vi har frågor kring din ansökan eller så snart vi har mottagit antagningsbeskedet från skolan.

I samband med detta ombeds du att betala in en administrativ avgift. Kontakta oss för mer information. Santa Monica College tar också ut 75 dollar i ansökningsavgift. Du kommer att bli ombedd att betala avgiften när vi har registrerat din ansökan.

Obs! Om du inte har slutbetyg från gymnasiet (alltså fortfarande studerar årskurs tre), läser en språkkurs eller studerar en kurs/program på högskolan/universitet ska du ringa CSN. Fråga om du kan få studiemedel beviljat innan du tar studenten/dina nuvarande studier har avslutats. Får du ett nej behöver du komma in ett bankbrev där det framgår att du/din sponsor har minst 27 000 dollar (USD) på ett konto.

Kontakta Steven om du är intresserad av att studera på Santa Monica College i USA

Ring mig på 08-40888490 eller klicka här för att maila mig.


Studenter som är intresserade av Santa Monica College brukar också gilla följande college & universitet:

San Diego State University
Santa Barbara City College
Martin, Brisbane

Nyheter & erbjudanden

Välkommen på öppet hus i Stockholm

Lördagen den 12:e september bjuder vi in till öppet hus på vårt kontor. Då har du chans att träffa representanter från våra partneruniversitet och college som vi arbetar med.

På plats finns också tidigare studenter och Blueberrys egna experter. Vi svarar på frågor, tipsar om saker du bör tänka på innan du åker iväg och självklart bjuder vi på någonting att äta och dricka.

Deltagande universitet/college (denna lista uppdateras kontinuerligt)

 • Michigan State University
 • California State University, San Marcos
 • Santa Barbara City College
 • Santa Monica College
 • Martin
 • Academy of Information Technology
 • Macquarie University
 • Edith Cowan University
 • University of New South Wales
 • University of the Sunshine Coast
 • TAFE Queensland East Coast

Öppet hus i Stockholm
Var: Blueberrys kontor, Grev Turegatan 35 i Stockholm.
När: Lördagen 12:e september, kl 12.00-15.00.

Läs mer och se en fullständig lista över utställare på anmäl dig här.

För frågor, kontakta Malin Hägg på malin@blueberry.nu.

Nu vet jag precis vad jag vill syssla med i framtiden!
Det var precis som man ser i filmer och helt plötsligt så fick jag uppleva det med egna ögon, det var helt fantastiskt.
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG