Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Ansökan till Santa Monica College
BILDERVIDEOKARTA

Ansökan till Santa Monica College

Här hittar du information om förkunskapskrav och ansökan till Santa Monica College.

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Santa Monica College ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med G / E eller mer i engelska A eller B / 5 eller 6. Alternativt kan du visa upp ett TOEFL-test med minst 45/133/450 eller en IELTS-examen med minst 5.5. Du kan också söka in på Cambridge-examen CAE/CPE med minst betyg C. Observera att du måste ha godkänt i samtliga engelskakurser om du läst engelska A/5 och B/6.

Alla nya studenter måste skriva assessment test i engelska och matematik i samband med terminsstarten.

Kalifornienguide och mingel ingår för Blueberrys studenter

När du ansöker till Santa Monica College genom Blueberry så får du vår utförliga Kalifornienguide helt gratis! Som Blueberry-student får du också en inbjudan till vårt Kalifornien-mingel – vi håller ett seminarium om vad du ska tänka på innan avresa, delar med oss av våra tips och du får tillfälle att knyta bekantskaper med våra blivande Kalifornien-studenter.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag inför hösten 2016 är den 15 maj, men observera att platserna kan ta slut redan innan. Vi rekommenderar att söka så tidigt som möjligt.

Ansökan

Kontakta oss om du vill beställa skolans broschyr och ansökningshandlingar om du inte redan har dem. Då får du också chans att ställa frågor till oss och diskutera detaljer. Du kan också skriva ut ansökan direkt från nätet:

När du är redo skickar du ansökan till oss på:

Blueberry Education
Grev Turegatan 35
114 38 Stockholm

Eller skanna ansökningsdokumenten och maila dem till oss på undefined. Det går även att faxa ansökan till oss på 08-442 67 69.

Ansökan består av:

  • Ifyllt ansökningsformulär När du signerar ansökan godkänner du också skolans villkor. Läs mer om detta på vår sida om villkor för högre studier.
  • En kopia av ditt pass (måste vara giltigt).
  • En intygad (vidimerad) kopia av ditt gymnasiebetyg på både svenska och engelska (vi kan översätta det åt dig mot en avgift på 400 kr) och/eller betygsutdrag från svenskt universitet/högskola om du redan studerat på den nivån. Om du inte uppfyller engelskakraven så måste du även skicka med resultatet från ditt TOEFL- eller IELTS-test.
  • Personligt brev på engelska, ca en A4-sida där du beskriver din bakgrund, varför du vill studera på SMC och framtidsplaner.
  • Om du finansierar dina studier på egen hand: Ett bankbrev där det framgår att du/din sponsor har minst 27 000 dollar att försörja dig på under studietiden.
  • Gäller samtliga: För att komma upp i det belopp som SMC kräver måste du skicka in ett bankbrev som visar minst 40 000 kr. Bankbrevet ska skrivas på engelska och undertecknas och stämplas av banken.

Vi återkommer sedan till dig om vi har frågor kring din ansökan eller så snart vi har mottagit antagningsbeskedet från skolan.

När du skickat in din ansökan får du instruktioner om hur du betalar den administrativa avgiften på 4 500 kr till oss på Blueberry.

Santa Monica College tar också ut 75 dollar i ansökningsavgift. Du kommer att bli ombedd att betala avgiften när vi har registrerat din ansökan.Obs! Om du inte har slutbetyg från gymnasiet (alltså fortfarande studerar årskurs tre), läser en språkkurs eller studerar en kurs/program på högskolan/universitet ska du ringa CSN. Fråga om du kan få studiemedel beviljat innan du tar studenten/dina nuvarande studier har avslutats. Får du ett nej behöver du skicka in ett bankbrev där det framgår att du/din sponsor har minst 27 000 dollar (USD) på ett konto.

Kontakta Sofia om du är intresserad av att studera på Santa Monica College i USA

Jag har själv studerat en termin fristående kurser på Santa Monica College och även rest runt mycket i USA.

Ring mig på 08-40888483 eller klicka här för att maila mig.


Studenter som är intresserade av Santa Monica College brukar också gilla följande college & universitet:

San Diego State University
Santa Barbara City College
Martin, Brisbane

Nu vet jag precis vad jag vill syssla med i framtiden!
Det var precis som man ser i filmer och helt plötsligt så fick jag uppleva det med egna ögon, det var helt fantastiskt.
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG