Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Ansökan till San Diego State University
BILDERVIDEOKARTA

Ansökan till San Diego State University

Här hittar du information om förkunskapskrav och ansökan till San Diego State University.

Förkunskapskrav

För att bli antagen till San Diego State University ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG / C eller mer i engelska B eller C / 6 eller 7. Alternativt kan du visa upp ett TOEFL-test med minst 80/213/550 eller en IELTS-examen med minst 6.5. OBS! Dessa förkunskapskrav gäller endast om du ska läsa Study Abroad eller Business Certificate. På skolans engelskakurser är det inga förkunskapskrav.

Observera att du måste vara inskriven på ett Business-relaterat kandidat- eller masterprogram i Sverige för att kunna läsa Business Courses på SDSU. För Business Certificate måste du ha läst minst två Business-relaterade kurser.

Du behöver också skriva TOEFL/IELTS om det var mer än fem år sedan du tog studenten.

Förberedande språkkurs

San Diego State University ger förberedande språkkurser i engelska som du kan läsa om du inte klarar förkunskapskraven eller om du ändå känner att du vill bättra på din engelska lite innan ämnesstudierna börjar. Läs mer om skolans förberedande språkkurser i engelska.

I normala fall krävs det att man läser engelska inom Europa för att ha rätt till studiemedel. Om du är antagen till San Diego State University har du dock rätt att läsa en kortare förberedande engelskakurs i USA med studiemedel.

Kalifornienguide och mingel ingår för Blueberrys studenter

När du ansöker till San Diego State University genom Blueberry så får du vår utförliga Kalifornienguide helt gratis! Som Blueberry-student får du också en inbjudan till vårt Kalifornien-mingel – vi håller ett seminarium om vad du ska tänka på innan avresa, delar med oss av våra tips och du får tillfälle att knyta bekantskaper med våra blivande Kalifornien-studenter.

Sista ansökningsdatum

Deadline för ansökan till Semester at SDSU Business Courses, ht 2015: 2 februari (Graduate courses: 26 januari)
Studenter som väljer Business-programmet kan, förutom alla de kurser som "General" erbjuder även, plocka kurser från: Accounting, Business Administration, Finance, Management Information Systems, Management, Marketing, samt Economics.

Deadline för ansökan till Semester at SDSU General Courses, ht 2015: 9 mars
Här kan du välja mellan cirka 75 Undergraduate-programs kurser. Det är kurser inom bland annat Art, Economy, Biology, Computer Science, Dance, Education, History, Journalism and Media, Linguistics, Mathematics, Music, Psychology, Political Science, Sociology, Rhetorics, Television, Film and New Media.

Ansökan

Kontakta oss för att beställa skolans broschyr och ansökningshandlingar om du inte redan har dem. Då får du också chans att ställa frågor till oss och diskutera detaljer. När du är redo skickar du ansökan till oss på:

Blueberry Education
Grev Turegatan 35
114 38 Stockholm

Eller skanna ansökningsdokumenten och maila dem till oss på steven@blueberry.nu. Det går även att faxa ansökan till oss på 08-442 67 69.

Ansökan består av:

  • Ifyllt ansökningsformulär fyll i ansökningsformuläret på vår hemsida.
  • En kopia av ditt pass (måste vara giltigt).
  • En intygad (vidimerad) kopia av ditt gymnasiebetyg på engelska (vi kan översätta det åt dig mot en avgift på 400 kr) och/eller betygsutdrag från svenskt universitet/högskola om du redan studerat på den nivån. Om du inte uppfyller engelskakraven så måste du även skicka med resultatet från ditt TOEFL- eller IELTS-test.
  • Bevis på att du kan finansiera din kurs. Enklast är att ansöka om CSNs intyg om studiefinansiering som du får genom att skicka blankett 5514 till CSN. Alternativt kan du skicka med ett kontoutdrag som visar att du har tillräckligt med pengar för att finansiera din studietid samt intyg på engelska om att du får disponera pengarna om det inte står i ditt namn.
  • OBS: Kontoutdraget måste visa minst 70 000 kr.
  • Ansökningsavgiftsbetalning: I samband med ansökan kommer du att få betala SDSUs ansökningsavgift på 175 USD. Vi ger dig mer information om detta när vi bekräftar att vi mottagit din ansökan.
  • TOEFL- eller IELTS-resultat, alt. ett intyg från ditt universitet om det var mer än fem år sedan du tog studenten.

Vi återkommer sedan till dig om vi har frågor kring din ansökan eller så snart vi har mottagit antagningsbeskedet från skolan. Observera att alla kostnader betalas direkt till skolan. Blueberry hjälper dig helt utan någon extra kostnad.

Kontakta Steven om du är intresserad av att studera på San Diego State University i USA

Jag studerade själv på SDSU och rekommenderar det till dig som vill studera i Kalifornien. Här finns sol, bra universitet, shopping och surfing!


Studenter som är intresserade av San Diego State University brukar också gilla följande college & universitet:

California State University Fullerton, Los Angeles
Monash University, Kuala Lumpur
California State University Northridge, Los Angeles


Blueberry hjälper dig gratis!

Du betalar direkt till San Diego State University men får hjälp med ansökan, CSN och allt innan kursstart av oss.


Livet här är verkligen helt underbart!
Mina ögon har öppnats för världen och jag ser fram emot alla äventyr framtiden har att erbjuda efter detta!
Läs mina tips på bra saker att veta innan du åker iväg till San Diego!
Det blev mycket tårar när det var dags för hemfärd och det går inte en dag utan att jag tänker på mina månader på andra sidan havet.
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG