Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Bästa året i ditt liv San Diego State University
BILDERVIDEOKARTA

Bästa året i ditt liv

Sugen på att lämna kalla Sverige och uppleva det bästa året i ditt liv? Då är San Diego State University skolan för dig. Här finns allt; solen, värmen, stränderna, palmerna, shoppingen, nattklubbarna, collegefesterna, restaurangerna, och allt detta mitt i hjärtat av Kalifornien. När man dessutom har bilavstånd till Mexico, LA, Vegas, Santa Barbara, San Francisco och Grand Canyon är det ingen tvekan om att man befinner sig i paradiset.

Kastade mig ut efter studenten

Efter att jag tog studenten i lilla staden Lidköping kände jag att det var på sin tid att kasta sig ut i världen och göra något helt främmande. Så jag bestämde mig för att göra allt på samma gång; flytta hemifrån, nytt land, nytt språk, ny skola, inte känna någon, utan bara se vart livet kunde ta mig. Så efter att ha kikat runt på olika möjligheter hittade jag Blueberry som verkligen har varit underbara och hjälpt mig hela vägen, med allt från grym läsning om alla fantastiska platser man kan studera i, till stöd under resans gång som ser till att man har det så bra som möjligt.

Det var värmen som lockade

Det enda jag visste var att jag ville åka till värmen, så kikade runt på skolor i Florida, Kalifornien och Hawaii. Men sedan hittade jag San Diego State University och blev kär direkt. Skolan är enorm med närmare 40.000 studenter och har allt; underbart campus, vackra byggnader, parker, restauranger, fik, affärer, grymt poolområde, enormt gym, baseboll-, fotboll-, amerikansk fotboll-, lacrosse,- och tennis planer, fraternity och sorority hus, allt detta plus att det ligger i fantastiska San Diego. Livet här är verkligen helt underbart. Med så många kurser att välja emellan är det lätt att planera sitt schema, så jag har bara skola tisdag, onsdag och torsdag, vilket betyder mycket fritid att uppleva San Diego. Eftersom solen skiner nästan varje dag blir det många timmar liggandes vid skolans poolområde eller köra ner till stränderna och doppa sig i Stilla havet.Sedan är “Greek life” väldig stort på SDSU, vilket innebär att många studenter är med i Fraternities eller Sororities, och många av dem har hus runt om campus där det är fest minst sju kvällar i veckan. Jag hade turen att kunna gå med i AKPsi, en “Co-ed professional business fraternity” och det är verkligen ett måste om man vill få hela amerikanska collegefilm-upplevelsen.

Som att vara i en film

Att resa när man befinner sig i San Diego är ett måste. Åka ner till Mexico och uppleva den stekande hettan, äta tacos och dricka margaritas. Sätta kurs öster ut och titta ut över Arizonas Grand Canyon. Åka upp till drömmarnas stad LA för att se Hollywood skylten, Walk of fame, kända gymmet på Venice beach och äta middag längst ut på Santa Monica pier. Ta tåget eller bila till Santa Barbara (helst under Halloween eller Deltopia) och känna av sydeuropeiska vibbar i ett av Kaliforniens partyparadis. Sist men absolut inte minst får man inte missa en resa upp till Vegas i sann “Hangover”-anda och uppleva allt man knappt trodde var möjligt - men allt är möjligt i Las Vegas.

Någon som är bland det bästa med San Diego är hur alla delar utav staden har sin unika stil. Ett av mina favoritområden är Pacific beach där man kan promenera längs den vackra strandpromenaden och titta ut över Stilla havet. Stanna på en av många helt otroliga restauranger, eller bara gå in på Yogurtland och äta frozen yogurt tills man spricker. Hyra en surfbräda och sticka ut bland vågorna, för att sedan avsluta dagen på en av de många strandklubbarna för afterbeach.

/Gabrielle Johansen

Läs mer om San Diego State University

Läs även Sofies studentberättelse från San Diego State University:
Mina ögon har öppnats för världen och jag ser fram emot alla äventyr framtiden har att erbjuda efter detta!

Läs även Stevens studentberättelse från San Diego State University:
Läs mina tips på bra saker att veta innan du åker iväg till San Diego!

Läs även Carolines studentberättelse från San Diego State University:
Det blev mycket tårar när det var dags för hemfärd och det går inte en dag utan att jag tänker på mina månader på andra sidan havet.

Kontakta Steven om du är intresserad av att studera på San Diego State University i USA

Ring mig på 08-40888490 eller klicka här för att maila mig.


Studenter som är intresserade av San Diego State University brukar också gilla följande college & universitet:

California State University Fullerton, Los Angeles
Monash University, Kuala Lumpur
California State University Northridge, Los Angeles


Blueberry hjälper dig gratis!

Du betalar direkt till San Diego State University men får hjälp med ansökan, CSN och viktig information innan kursstart av oss.

HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG