Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Studentboende på San Diego State San Diego State University

Studentboende på San Diego State

SDSU erbjuder många olika boendealternativ på och i närheten av campus. Du kan antingen bo på i studentboende på San Diego State studentresidens, i delad lägenhet med andra studenter, utanför campus eller i värdfamilj. Om inget annat anges så betalas boendet direkt till skolan. Observera att priserna kan förändras utanför vår kontroll.

Residens på campus

Du bor på universitetets residens Tenocha Hall på campus. Du delar rum med en annan student och varje dubbelrum delar badrum med ett annat dubbelrum. Helpension ingår på campusrestaurangerna på vardagarna. Rummen är ganska enkla men residenset har trevliga gemensamma utrymmen med bl.a. TV, swimmingpool och Internet.

Pris: För en termin 2012: 7140 USD, ca 47053 kr.

Läs mer om Tenocha Hall på skolans hemsida.


Delad lägenhet på campus

Du bor i lägenhet på campus och delar kök och badrum med de andra som bor där. Välj mellan dubbel- och enkelrum. Lägenheterna är möblerade men du står själv för sängkläder (inklusive kudde och filt), mat och köksutrustning. De som bor i lägenheterna har tillgång till ett nöjescentrum med storbilds-TV, grillar, biljardbord, bubbelpool etc. Vatten el, gas och Internet ingår (såvida man inte förbrukar väldigt mycket).

Vid Fraternity Row erbjuds lägenheter med delat sovrum eller eget rum, vardagsrum med storbilds-tv och biljardbord. Priset är 3100 USD, ca 20429 kr, för ett delat sovrum samt 4500 USD, ca 29655 kr, för eget sovrum, för perioden december till maj. (2013 års priser).

Vid Sanctuary Apartments erbjuds möblerade två-sovrums lägenheter med tillhörande två badrum som studenter delar med andra ALI-studenter. Studenten delar sovrum och toalett med andra. Priset är 3600 USD, ca 23724 kr, för december till maj. (2013 års priser)

Observera att lägenheterna är mycket populära så du bör om möjligt boka ett halvår i förväg för att ha en chans att få bo här.

Du httar information om priser, boendeansökan samt allmän information om Fraternity Row, Sanctuary och Tenochca Residence Hall här.


Boende utanför campus

Det finns också möjlighet att bo på privata residens/lägenhetshotell utanför campus. Om du anlitar något av dessa residens så måste du sköta kontakterna själv och betala direkt till residenset.

Läs mer om tips för att hitta boende utanför campus här samt på skolans egen sida.

Tips från tidigare studenter på universitetet är att gå via KAMO Housing om man vill bo på Pacific Beach. Där delar tre studenter på en enkel trea med balkong. I mitten av lägenhetskomplexet finns pooler samt tennis- och basketplaner.

Läs igenom kontrakt noggrant innan du signerar dem. Boendekontrakten binder dig vanligtvis att betala för ett bestämt antal månader även om du skulle flytta därifrån tidigare. Varken Blueberry eller ALI/SDSU kan ta något ansvar för boende och kontrakt du ingår utanför campus.


Värdfamilj

Du bor i enkelrum med halvpension hos en amerikansk värdfamilj. Hämtning på flygplatsen ingår och du får chansen att verkligen komma in i den amerikanska livsstilen. Du får i regel ta buss eller spårvagn till skolan. Familjeboendet kostar 750 USD, ca 4943 kr, per månad plus en förmedlingsavgift på 200 USD, ca 1318 kr.

Läs mer här om boende i värdfamilj.


Fler tips

Vill du veta mer om hur man går till väga för att hitta boende i USA rekommenderar vi inlägget om Studentboende i USA på Utlandsstudiebloggen.

Kontakta Maria om du är intresserad av att studera på San Diego State University i USA


Studenter som är intresserade av San Diego State University brukar också gilla följande college & universitet:

California State University Fullerton, Los Angeles
Monash University, Kuala Lumpur
California State University Northridge, Los Angeles

Livet här är verkligen helt underbart!
Mina ögon har öppnats för världen och jag ser fram emot alla äventyr framtiden har att erbjuda efter detta!
Läs mina tips på bra saker att veta innan du åker iväg till San Diego!
Skolan var helt fantastisk, fräscha lokaler och underbara lärare som kändes väldigt lättsamma och kompetenta.
Det blev mycket tårar när det var dags för hemfärd och det går inte en dag utan att jag tänker på mina månader på andra sidan havet.
HEM LÄNDER OM OSS TRÄFFA OSS KONTAKT    BLOGG