Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Foothill College & De Anza College
BILDERVIDEOKARTA

Foothill College & De Anza College

Foothill College och De Anza College tillhör USAs främsta Community Colleges. De ligger i Silicon Valley nära San Francisco, Kalifornien. Skolorna är erkända för en hög akademisk nivå, bra kurspris och små klasser. Det är helt enkelt mycket bra skolor att starta din akademiska bana i USA på.

Collegen

Foothill College grundades år 1957 och några år senare föddes dess systerskola De Anza. Tillsammans har de båda skolorna ungefär 44 000 studenter. Ca 800 av studenterna är internationella. Foothill och De Anza är Community Colleges vilket innebär att du kan läsa de två första åren av en 4-årig Bachelor's Degree här. Skolorna har transferavtal med många topprankade universitet såsom University of California Berkeley, University of California Los Angeles, Stanford University, University of South California, Harvard samt Columbia.

Foothill och De Anza är belägna i hjärtat av IT-industrins mecka Silicon Valley. Här har bland annat Google, Apple, Facebook och många andra erkända IT-företag sina huvudkontor. Foothill College ligger i Los Altos Hills och systercolleget De Anza i Cupertino. Området erbjuder 300 soldagar per år med en medeltemperatur på 21 grader året om. De härliga stränderna vid Stilla havet har du på behagligt avstånd och du har möjlighet till en aktiv fritid med både berg- och vattensporter.

På campusområdet hittar du skolans egna pooler, idrottshallar, gym, samt friidrottsarena. Då collegen ligger i Silicon Valley är det inte förvånande att de tekniskt sett håller mycket hög klass. Man har moderna datasalar och snabba internetuppkopplingar. Skolan har också mycket bra utbildningar inom IT.

Collegen ligger dessutom bara ca 45 minuters bilresa söder om San Francisco, så du kan även upptäcka allt vad denna populära stad har att erbjuda. Alla känner väl till stadens branta backar, krokiga gator och spårvagnar.

Utbildningar

I samarbete med Foothill College och De Anza College erbjuder Blueberry dig följande kurser:

  • Study Abroad: 1-2 terminer där du själv väljer fristående kurser.
  • Certficate: 1 år.
  • Associate Degree: 1,5 - 2 år.

Läs mer om utbildningarna på Foothill College & De Anza College.

Kontakta Steven om du är intresserad av att studera på Foothill College & De Anza College i USA

Ring mig på 08-40888490 eller klicka här för att maila mig.


Studenter som är intresserade av Foothill College & De Anza College brukar också gilla följande college & universitet:

Santa Barbara City College
San Diego State University
Berkeley College, New York

Jag kom på mig själv att många gånger gå omkring & småle för att jag precis upptäckt att jag faktiskt inte var hemma. Jag gjorde något nytt!
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG