Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands

Ansökan och villkor för högre utbildningar

Ansökan till våra högre studier (college, universitet, hotell- och designskolor) gör du direkt på skolans egna ansökningsblankett. Du behöver även skicka med en del bilagor. Se detaljer på fliken ansökan under varje skola.

Här nedan hittar du villkoren för våra utbildningar på college och universitet utomlands:

Betalning och kostnader

Betalningen görs direkt till skolan i de flesta fall. Undantagen är Martin College och Lorenzo de' Medici där du betalar direkt till oss enligt dagsaktuell valutakurs. Blueberry hjälper dig således helt gratis med rådgivning och ansökan. Det kostar inte någonting extra att söka via oss (med undantag för ett par Community Colleges i USA där vi tar ut en bekräftelseavgift), däremot kan vi ibland ge dig förmånliga villkor i form av lägre ansökningsavgift och uppdelade betalningar. Detaljer om detta hittar du i texten under respektive skola.

Precis som när du läser på högskolor och universitet i Sverige så tillkommer kostnader för kurslitteratur och material på plats, om vi inte skriver något annat. Kostnaden för kurslitteratur och material varierar en hel del mellan olika skolor, utbildningar och kurser. Ibland kan man låna eller köpa begagnad litteratur för att hålla nere kostnaderna.

Om du delar upp din betalning till de skolor som betalas direkt till oss (Martin College och Lorenzo de' Medici) så är vi tvungna att ta ut en uppdelningsavgift på 395 kr för extra bankavgifter och administration.

CSN och finansiering

Nästan alla våra högre utbildningar som är 13 veckor eller längre ger rätt till studiemedel från CSN. Vi hjälper dig att ta fram de CSN-underlag du behöver från skolan när du har blivit antagen.

Det är ditt eget ansvar att se till att du har tillräckligt med pengar för att finansiera din utbildning och ditt uppehälle. Bara för att en utbildning är CSN-berättigad innebär det inte att man kan klara sig enbart på studiemedlen, på dyrare utbildningar behöver man en del egna pengar också. För att ge dig en bättre uppfattning av hur mycket pengar du behöver för att klara dig har tagit fram en finansieringskalkyl som du hittar under fliken finansiering på varje skola.

Observera att Blueberry aldrig kan garantera att du beviljas studiemedel eller vilka belopp du får ut. Vi reserverar oss för ändringar hos CSN som kan påverka våra kalkyler.

Försäkring

Vi rekommenderar starkt att du ska ha en ordentlig försäkring under dina utlandsstudier. Sjukvård, olyckor eller avbrutna studier kan annars bli mycket kostsamma. Många skolor kräver att du ska kunna visa upp en giltig försäkring i samband med inskrivningen. Vi erbjuder en utlandsstudieförsäkring utan självrisk som är speciellt framtagen för dig som studerar utomlands en längre tid. Om du studerar i Australien måste du dock ha antingen CSNs utlandsstudieförsäkring eller OSHC.

För studier på Santa Monica College är det obligatoriskt att ta vår utlandsstudieförsäkring.

Visum

Det är ditt ansvar att skaffa det visum som krävs för dina utlandsstudier. Vi förser dig med de visumunderlag du behöver från skolan samt information om hur visumansökan går till. Efter att du har fått dina visumunderlag från oss är det respektive lands ambassad/konsulat du ska vända dig till om du har problem med visumansökan. Vi fritar oss från ansvar för regeländringar, merkostnader, väntetider och andra eventuella problem i samband med visumansökan. Ansök så snart du kan för att slippa stress med visumhanteringen. Läs mer om visum till USA, visum till Australien och visum till andra länder.

Ansökningshandlingar

Vi ber dig att alltid sända oss kopior på viktiga dokument och inte originalhandlingar. Genom att godkänna våra villkor godkänner du också att alla ansökningshandlingar (betyg etc) som du skickar till oss är äkta. Att skicka förfalskade ansökningshandlingar är ett brott som kan anmälas till polis eller andra myndigheter. Inga bekräftelseavgifter eller andra inbetalda kostnader kommer att återbetalas om du avbokar/inte blir antagen pga förfalskade ansökningshandlingar.

Tillägg för Santa Monica College

Ansökningsprocessen till Santa Monica College kan ta lång tid och det är tyvärr ingenting som Blueberry kan påverka. Santa Monica College släpper inför varje termin ett flertal seminariedatum. Vi på Blueberry får ingen förhandsinformation om när dessa seminariedatum släpps. Vi rekommenderar alla studenter att så snabbt som möjligt välja ett seminariedatum för att hinna med alla steg i ansökningsprocessen. Vissa valbara seminariedatum är över en månad innan kursstart, medan andra är närmare inpå. Vi rekommenderar även alla studenter att boka flyg först när hela ansökningsprocessen är klar och visumet är beviljat. De kurser du vill läsa väljer du först när du har blivit antagen till skolan. Vid frågor om specifika kurser rekommenderar vi att du vänder dig direkt till skolan.

Villkor för avbokning, uppskjutande av studier och återbetalning

Då ansökan görs på skolans egna ansökningsformulär så ingår du ett avtal direkt med skolan du ska läsa på. Det är deras villkor som gäller för återbetalning och avgifter vid t.ex. avbokning och uppskjutande av studier. Vi försöker dock alltid hjälpa dig om det skulle uppstå några problem. Det är dock viktigt att du kontaktar oss så snart som möjligt i sådana fall. Om du väntar minskar chanserna att kunna få tillbaka några pengar. Om du fullföljer dina studier på en skola så brukar du aldrig ha rätt till återbetalning oavsett om du var nöjd med utbildningen eller inte.

Ansvar

Blueberry representerar skolorna i Sverige. Det är dock de som har det fullständiga ansvaret för kursplaner, utbildning samt beviljande och handläggningstid av din ansökan. Vi reserverar oss för ändringar i terminsdatum, antagningskrav och utbildningsupplägg som skolorna kan göra utanför vår kontroll.

Du ansvarar själv för att boka ditt boende när du studerar på college eller universitet. En del college och universitet erbjuder boende i residens, lägenheter eller familjer. Vi på Blueberry World Wide förmedlar endast kontakter till de som har hand om boendeansökningar på respektive college och universitet. Vi vidarebefordrar även skolans information om boendealternativ men tar inte något ansvar för boendets kvalitet. Var medveten om att boendestandarden utomlands oftast är lägre än i Sverige så ha inte för höga förväntningar på ditt studentboende. Ta upp eventuella boendeproblem med de ansvariga på plats. För boende i London som betalats genom oss så gäller villkoren på sidan om boende i London.

Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra uppgifter på vår hemsida eller i våra trycksaker. Vi fritar oss från ansvar för skada som drabbar studenten pga katastrof, strejk eller annan force majeur. Blueberry kan inte hållas ansvarigt för kostnader för flyg och boende som studenten har betalat på egen hand. Vänta alltid med att boka sådant till du fått bekräftelse på att du blivit antagen på din kurs och har tillräckliga medel för att finansiera den. Vi rekommenderar att du även inväntar att ditt visum har beviljats.

Frågor och problem

Innan avresan hanterar vanligtvis vi på Blueberry alla dina frågor angående utbildningen. När du väl är på plats i studielandet ska du dock i första hand vända dig till personalen på skolan/boendet. Vi på Blueberry finns dock alltid till hands och försöker hjälpa dig i den mån vi kan. Vi kan dock inte få stora college och universitet att ändra sina regler.

Sekretesspolicy
Blueberry har som mål att skydda din personliga integritet. Vi förbinder oss att inte sälja eller på annat sätt sprida de personuppgifter som du delger oss. Det enda undantaget är om du utnyttjar någon av våra tjänster där vi måste förmedla vissa uppgifter till leverantören, t.ex. om du ansöker till en utbildning utomlands så måste vi förmedla vissa personuppgifter till den utländska skolan för att de ska kunna behandla din ansökan. Betalningar på vår webbsida skickas via en säker SSL-anslutning.

Nyheter

Sista chansen! Ansök nu för att studera utomlands till våren!
Sista chansen! Ansök nu för att komma in på vårens utbildningar i Australien, Nya Zeeland och Europa.

Supererbjudande på Diploma Fast Tracks på Hove College i Brighton
Just nu betalar du endast £5,975 istället för ordinarie pris£7,975 på Hove Colleges Diploma Fast Tracks-utbildningar i Brighton, England.

Vi pratar utlandsstudier på Linköpings Universitet 7 december!
Lunchföreläsning om utlandsstudier för Msektionen. Från 13.30 tid för frågor & studierådgivning med studenter från samtliga fakulteter.

Nyhet! Förmånligt stipendium på Macquarie University
Få pengar både till kursavgifter och levnadskostnader. Läs mer här!

Pre-Departure för Australien 6 december
Kom och träffa andra studenter som ska iväg på samma äventyr som du! Läs mer och anmäl dig här.

Utlandsstudiebloggen
Grönt, charmigt och modernt! Det här är Macquarie University i Sydney

Fler nyheter


Blueberry är WWF Vänföretag 2015
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG