Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Finansiering för studenter på West London College

Finansiering för studenter på West London College

Betalning och valutakurs

Kursavgifterna på West London College betalar du terminsvis direkt till skolan. Blueberry hjälper dig således helt kostnadsfritt. För att ge dig en bra uppfattning om hur mycket din utbildning kommer att kosta ger vi även ett cirkapris i kronor. Det är baserat på valutakursen 11.62 kr per GBP. Valutakursen uppdaterades senast 2014-11-17.

Studiemedel

Alla längre utbildningar på West London College är berättigade till studiemedel från CSN. I Storbritannien har du för närvarande rätt att få ut följande belopp per studievecka:

Studiebidrag: 705 kr
Lån för uppehälle:2300 kr
Merkostnadslån för
undervisningsavgift:
1350 kr
Totalt per vecka:4355 kr

Terminerna på West London College är vanligtvis 17 veckor långa när du läser en Foundation Diploma in Fashion Design. För den tiden kan du som mest få ut 74035 kr från CSN. Pengarna betalas vanligtvis ut i en klumpsumma 2-3 veckor innan kursstart. Därutöver kan du även ta lån till resa och försäkring. Läs mer om CSN för universitetsstudier utomlands.

Klarar man sig på studiemedlen?

Det är alltid svårt att bedöma hur långt pengarna räcker då det beror på boende, levnadsvanor, valutakurser och många andra faktorer. Levnadsomkostnaderna för en sparsam student i London uppskattas ligga på ca 900 GBP, ca 10458 kr, per månad (fyra veckor).

Låt oss göra ett räkneexempel baserat på dagsaktuell valutakurs. Antag att du ska läsa en Foundation Diploma in Fashion Design som kostar 3460 GBP, ca 40205 kr, per termin. Efter att din terminsavgift är betald återstår då 33830 kr av dina studiemedel. Uppdelat på 17 veckor blir det då 7960 kr kvar att leva på per månad (4 veckor). Med andra ord kan du inte klara dig enbart på studiemedel utan du måste ha en del egna pengar för att det ska gå runt. Allt handlar dock om vad man har för levnadsvanor och hur dyrt man bor.

I vår blogg kan du läsa mer om kostnadskalkyl och finansiering av utlandsstudier.

Observera att beräkningen ovan är baserad på de uppgifter vi har i dagsläget. CSN kan ändra sina regler utan att informera oss. Blueberry kan aldrig garantera vilket belopp du får i studiemedel.

Kontakta Alicia om du är intresserad av att studera på West London College i Storbritannien

Efter att ha bott ett halvt decennium i London så kan jag inget annat än att säga att det är min favorit bland alla storstäder!


Studenter som är intresserade av West London College brukar också gilla följande college & universitet:

Hove College, Brighton
University of Sussex, Brighton
Lorenzo de' Medici Study Abroad, Florens

Nyheter & erbjudanden

Träffa Blueberry på SACO i Stockholm

Kom och träffa oss på SACO studentmässor i Stockholm den 26-28 november. Mer information kommer inom kort.

Du är välkommen att komma förbi vår monter C11:34 och säga hej. Vi kan svara på alla dina frågor kring utlandsstudier, volontärarbete eller att jobba utomlands.

Med i vår monter kommer vi att ha representanter från följande universitet och college:

Seminarium:
Vi kommer också att hålla seminarium om att studera och jobba utomlands. Missa inte det!

Studera och jobba utomlands
Var: Sal C8
När: 13.30 onsdag, torsdag och fredag.

Studera i Japan eller Korea
Var: Sal C8
När: 12.30 onsdag, torsdag och fredag.

Välkommen!

Nyheter & erbjudanden

Kostnadsfri Fashion-utbildning i London*

Studera i hjärtat av London på ett av Storbritanniens bästa privata college - West London College. Colleget är belägen på självaste Oxford Street, närmare storstadspulsen än så här kommer du inte.

West London College har nu ett fantastiskt erbjudande där University of the Arts (Central Saint Martins, London College of Fashion, Wimbledon College of Arts med flera) finansierar en del av din utbildning i Fashion.

*För dig som ansöker till Foundation Diploma in Fashion Design och är mellan 19-24 år finns mycket goda möjligheter till att få bidrag på din terminsavgift på 2500-6920 GBP. Kostnaden blir då endast 0-4420 GBP. En chans du inte vill missa!

Vill du få en känsla av hur det är att studera fashion på WLC? Läs ett gästinlägg på bloggen där en av våra fashion-studenter berättar mer!

Är du intresserad? Kontakta Alicia på alicia@blueberry.nu eller ring 08-4426760.

Att flytta till London är det bästa jag någonsin gjort och så lycklig som jag har varit sen jag flyttade hit är obeskrivligt!
Våra lärare är fantastiska. De lär oss nya tekniker för att skapa konst varje dag.
Jag är så glad att jag tog steget och flyttade till London. Älskar skolan, mina lärare och staden! Kunde verkligen inte ha det bättre!
/Johanna, Hospitality & Tourism
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG