Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Finansiering för studenter på West London College

Finansiering för studenter på West London College

Betalning och valutakurs

Kursavgifterna på West London College betalar du terminsvis direkt till skolan. Blueberry hjälper dig således helt kostnadsfritt. För att ge dig en bra uppfattning om hur mycket din utbildning kommer att kosta ger vi även ett cirkapris i kronor. Det är baserat på valutakursen 12.51 kr per GBP. Valutakursen uppdaterades senast 2015-01-26.

Studiemedel

Alla längre utbildningar på West London College är berättigade till studiemedel från CSN. I Storbritannien har du för närvarande rätt att få ut följande belopp per studievecka:

Studiebidrag: 705 kr
Lån för uppehälle:2300 kr
Merkostnadslån för
undervisningsavgift:
1350 kr
Totalt per vecka:4355 kr

Terminerna på West London College är vanligtvis 17 veckor långa när du läser en Foundation Diploma in Fashion Design. För den tiden kan du som mest få ut 74035 kr från CSN. Pengarna betalas vanligtvis ut i en klumpsumma 2-3 veckor innan kursstart. Därutöver kan du även ta lån till resa och försäkring. Läs mer om CSN för universitetsstudier utomlands.

Beloppen i denna kalkyl gäller fram till 2015-07-01. Därefter finns det förslag på att CSN-systemet ska ändras så att man får samma studiemedelsbelopp i alla länder med ett extralån för utlandsstudier. Då kommer man också att ha möjlighet att under en kortare tid låna mer till skolor som har hög kursavgift. Vi uppdaterar vår webbsida med mer information så snart de nya reglerna är klara.

Klarar man sig på studiemedlen?

Det är alltid svårt att bedöma hur långt pengarna räcker då det beror på boende, levnadsvanor, valutakurser och många andra faktorer. Levnadsomkostnaderna för en sparsam student i London uppskattas ligga på ca 900 GBP, ca 11259 kr, per månad (fyra veckor).

Låt oss göra ett räkneexempel baserat på dagsaktuell valutakurs. Antag att du ska läsa en Foundation Diploma in Fashion Design som kostar 3460 GBP, ca 43285 kr, per termin. Efter att din terminsavgift är betald återstår då 30750 kr av dina studiemedel. Uppdelat på 17 veckor blir det då 7235 kr kvar att leva på per månad (4 veckor). Med andra ord kan du inte klara dig enbart på studiemedel utan du måste ha en del egna pengar för att det ska gå runt. Allt handlar dock om vad man har för levnadsvanor och hur dyrt man bor.

I vår blogg kan du läsa mer om kostnadskalkyl och finansiering av utlandsstudier.

Observera att beräkningen ovan är baserad på de uppgifter vi har i dagsläget. CSN kan ändra sina regler utan att informera oss. Blueberry kan aldrig garantera vilket belopp du får i studiemedel.

Kontakta Alicia om du är intresserad av att studera på West London College i Storbritannien

Efter att ha bott ett halvt decennium i London så kan jag inget annat än att säga att det är min favorit bland alla storstäder!


Studenter som är intresserade av West London College brukar också gilla följande college & universitet:

Hove College, Brighton
University of Sussex, Brighton
Lorenzo de' Medici Study Abroad, Florens

Nyheter & erbjudanden

Träffa West London College i Stockholm

West London College är ett av de college som finns representerade på Blueberrys mässa om studier och jobb utomlands. West London College har ett campusområden centrala London och erbjuder utbildningar inom bland annat Fashion Design, International Hospitality & Tourism Management och Business i London.

Mässan äger rum på Grev Turegatan 16, bredvid Restaurang Grodan, på IVAs Konferenscenter. Öppettider är 11.30-16.00 och ingen föranmälan krävs.

West London College kommer hålla i ett seminarium: 13.40.

På mässan finns representanter från samarbetspartners inom alla våra områden: Språkresor, College & Universitet, Volontärarbete och jobb utomlands. Under dagen hålls också informationsseminarium - ett schema kommer att publiceras på hemsidan snarast.

Självklart bjuder vi också på kaffe och blåbärsmuffins.

För att underlätta ditt besök rekommenderar vi att du föranmäler dig till mässan.


Blueberry hjälper dig gratis!

Du betalar direkt till West London College men får hjälp med ansökan, CSN och allt innan kursstart av oss.


Att flytta till London är det bästa jag någonsin gjort och så lycklig som jag har varit sen jag flyttade hit är obeskrivligt!
Våra lärare är fantastiska. De lär oss nya tekniker för att skapa konst varje dag.
Jag är så glad att jag tog steget och flyttade till London. Älskar skolan, mina lärare och staden! Kunde verkligen inte ha det bättre!
/Johanna, Hospitality & Tourism
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG