Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Finansiering för studenter på West London College
BILDERVIDEOKARTA

Finansiering för studenter på West London College

Betalning och valutakurs

Kursavgifterna på West London College betalar du terminsvis direkt till skolan. Blueberry hjälper dig således helt kostnadsfritt. För att ge dig en bra uppfattning om hur mycket din utbildning kommer att kosta ger vi även ett cirkapris i kronor. Det är baserat på valutakursen 12.95 kr per GBP. Valutakursen uppdaterades senast 2015-04-20.

Kalkyl för CSN-ansökningar som godkänns innan den 1/5

Just nu befinner vi oss i en övergångsfas mellan två olika CSN-system för utlandsstudier. Om din utbildning börjar innan den 1 juli i år eller om din ansökan godkänns av CSN innan den 1 maj (även om din kurs startar senare än 1/7) så gäller nedanstående kalkyl.

Studiemedel

Alla längre utbildningar på West London College är berättigade till studiemedel från CSN. I Storbritannien har du för närvarande rätt att få ut följande belopp per studievecka:

Studiebidrag: 707 kr
Lån för uppehälle:2300 kr
Merkostnadslån för
undervisningsavgift:
1350 kr
Totalt per vecka:4357 kr

Terminerna på West London College är vanligtvis 17 veckor långa när du läser en Foundation Diploma in Fashion Design. För den tiden kan du som mest få ut 74069 kr från CSN. Pengarna betalas vanligtvis ut i en klumpsumma 2-3 veckor innan kursstart. Därutöver kan du även ta lån till resa och försäkring. Läs mer om CSN för universitetsstudier utomlands.

Klarar man sig på studiemedlen?

Det är alltid svårt att bedöma hur långt pengarna räcker då det beror på boende, levnadsvanor, valutakurser och många andra faktorer. Levnadsomkostnaderna för en sparsam student i London uppskattas ligga på ca 900 GBP, ca 11655 kr, per månad (fyra veckor).

Låt oss göra ett räkneexempel baserat på dagsaktuell valutakurs. Antag att du ska läsa en Foundation Diploma in Fashion Design som kostar 3460 GBP, ca 44807 kr, per termin. Efter att din terminsavgift är betald återstår då 29262 kr av dina studiemedel. Uppdelat på 17 veckor blir det då 6885 kr kvar att leva på per månad (4 veckor). Med andra ord kan du inte klara dig enbart på studiemedel utan du måste ha en del egna pengar för att det ska gå runt. Allt handlar dock om vad man har för levnadsvanor och hur dyrt man bor.

Fashion stipendium
För dig som studerar Foundation Diploma in Fashion Design och är mellan 19-24 år finns mycket goda möjligheter till att få bidrag från University of the Arts (Central Saint Martins, London College of Fashion, Wimbledon College of Arts med flera). Det innebär att du kan få avdrag på din terminsavgift på 2500-6920 GBP. Kostnaden blir då endast 0-4420 GBP. Observera att vi har 20 platser för detta erbjudande och det är först till kvarn som gäller.

I vår blogg kan du läsa mer om kostnadskalkyl och finansiering av utlandsstudier.

Kalkyl för nya CSN-systemet för ansökningar efter den 1/5

Från och med den 1 maj i år kommer man att kunna söka CSN enligt det nya systemet som ger dig rätt att låna ett större belopp för kursavgiften och ger dig samma lånebelopp i alla länder. Nedan finner du kalkylen enligt de nya systemet. Observera dock att alla regler och övergångsbestämmelser inte är färdiga ännu så vi reserverar oss mot eventuella ändringar som kan komma.

Studiemedel

Alla längre utbildningar på West London College är berättigade till studiemedel från CSN. För utlandsstudier kommer man i det nya systemet att få följande belopp under 2015 studievecka:

Studiebidrag: 707 kr
Lån för uppehälle:1780 kr
Merkostnadslån för
utlandsstudier:
556 kr
Merkostnadslån för
undervisningsavgift:
1424 kr
Totalt per vecka:4467 kr

Utöver dessa belopp kan du även ta extra merkostnadslån för högre kursavgift (se nedan), resa och försäkring. Kursavgiftslånet betalas vanligtvis ut terminsvis medan resterande pengar betalas ut månadsvis. Den första utbetalningen brukar ske 2-3 veckor innan kursstart om du har ansökt i tid. Läs mer om CSN för utlandsstudier.

Klarar man sig på studiemedlen?

Det är alltid svårt att bedöma hur långt pengarna räcker då det beror på boende, levnadsvanor, valutakurser och många andra faktorer. Låt oss göra ett räkneexempel baserat på dagsaktuell valutakurs. Terminerna på West London College är vanligtvis 17 veckor långa när du läser en Foundation Diploma in Fashion Design. Utifrån detta kan vi beräkna hur långt studiemedlen räcker för att betala kursavgift och levnadsomkostnader.

Kursavgiften
Med CSNs nya system har du rätt att ta ett merkostnadslån för kursavgift på totalt 341760 kr (motsvarande 240 veckor*kursavgiftslånet på 1424 kr) under hela din studietid på högskolenivå. Du kan spendera hela detta belopp på en eller ett par terminer eller sprida ut det över hela din studietid. Detta lån är oberoende av hur du spenderar dina studiemedelsveckor i övrigt. Kursavgiftslånet blir dock aldrig större än den kursavgift du ska betala.

Antag att du ska läsa en Foundation Diploma in Fashion Design på West London College som kostar 3460 GBP, ca 44807 kr, per termin. Du kan då finansiera hela terminskostnaden med CSN genom att ta ett kursavgiftslån på 44805 kr motsvarande ca 31 kurslåneveckor. Kursavgiftslånet från CSN räcker då totalt till att finansiera 7.7 terminer á 17 veckor när du läser Foundation Diploma in Fashion Design på West London College.

Om du inte har tillräckligt med veckor kvar för att finansiera hela din utbildning så kommer du att behöva betala resten med egna pengar såvida du inte kan få något stipendium eller leva sparsamt och ta ifrån dina övriga studiemedel (se nedan).

Levnadsomkostnader
Levnadsomkostnaderna för en sparsam student i London uppskattas ligga på ca 900 GBP, ca 11655 kr, per månad (fyra veckor). Totalt kan du få ut 51731 kr för levnadsomkostnader per termin från CSN i form av bidrag, studielån och merkostnadslån för utlandsstudier. Uppdelat på 17 veckor blir det då 12172 kr kvar att leva på per månad (4 veckor). Med andra ord är det på gränsen om du kan klara dig enbart på studiemedel från CSN. Det är bra om du kan ha med lite extrapengar. Allt handlar dock om vad man har för levnadsvanor och hur dyrt man bor.

Fashion stipendium
För dig som studerar Foundation Diploma in Fashion Design och är mellan 19-24 år finns mycket goda möjligheter till att få bidrag från University of the Arts (Central Saint Martins, London College of Fashion, Wimbledon College of Arts med flera). Det innebär att du kan få avdrag på din terminsavgift på 2500-6920 GBP. Kostnaden blir då endast 0-4420 GBP. Observera att vi har 20 platser för detta erbjudande och det är först till kvarn som gäller.

I vår blogg kan du läsa mer om kostnadskalkyl och finansiering av utlandsstudier.

Observera att beräkningen ovan är baserad på de uppgifter vi har i dagsläget. Valutor och priser kan ändras snabbt och CSN kan ändra sina regler utan att informera oss. Vi försöker hålla kalkylen så uppdaterad som möjligt men reserverar oss för eventuella fel.

Kontakta Alicia om du är intresserad av att studera på West London College i Storbritannien

Efter att ha bott ett halvt decennium i London så kan jag inget annat än att säga att det är min favorit bland alla storstäder!


Studenter som är intresserade av West London College brukar också gilla följande college & universitet:

Hove College, Brighton
University of Sussex, Brighton
Lorenzo de' Medici Study Abroad, Florens


Blueberry hjälper dig gratis!

Du betalar direkt till West London College men får hjälp med ansökan, CSN och allt innan kursstart av oss.


Att flytta till London är det bästa jag någonsin gjort och så lycklig som jag har varit sen jag flyttade hit är obeskrivligt!
Våra lärare är fantastiska. De lär oss nya tekniker för att skapa konst varje dag.
Jag är så glad att jag tog steget och flyttade till London. Älskar skolan, mina lärare och staden! Kunde verkligen inte ha det bättre!
/Johanna, Hospitality & Tourism
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG