Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Finansiering för studenter på West London College
BILDERVIDEOKARTA

Finansiering för studenter på West London College

Betalning och valutakurs

Kursavgifterna på West London College betalar du terminsvis direkt till skolan. Blueberry hjälper dig således helt kostnadsfritt. För att ge dig en bra uppfattning om hur mycket din utbildning kommer att kosta ger vi även ett cirkapris i kronor. Det är baserat på valutakursen 11.48 kr per GBP. Valutakursen uppdaterades senast 2016-07-25.

Studiemedel

Alla längre utbildningar på West London College är berättigade till studiemedel från CSN. För utlandsstudier kommer man i det nya CSN-systemet (som trädde i kraft den 1/6, 2015) att få följande belopp per studievecka under 2016:

Studiebidrag: 704 kr
Lån för uppehälle:1772 kr
Merkostnadslån för
utlandsstudier:
553 kr
Merkostnadslån för
undervisningsavgift:
1417 kr
Totalt per vecka:4446 kr

Utöver dessa belopp kan du även ta extra merkostnadslån för högre kursavgift (se nedan), resa och försäkring. Kursavgiftslånet betalas vanligtvis ut terminsvis medan resterande pengar betalas ut månadsvis. Den första utbetalningen brukar ske 2-3 veckor innan kursstart om du har ansökt i tid. Läs mer om CSN för utlandsstudier.

Klarar man sig på studiemedlen?

Det är alltid svårt att bedöma hur långt pengarna räcker då det beror på boende, levnadsvanor, valutakurser och många andra faktorer. Låt oss göra ett räkneexempel baserat på dagsaktuell valutakurs. Terminerna på West London College är vanligtvis 17 veckor långa när du läser en Foundation Diploma in Fashion Design. Utifrån detta kan vi beräkna hur långt studiemedlen räcker för att betala kursavgift och levnadsomkostnader.

Kursavgiften
Med CSNs nya system har du rätt att ta ett merkostnadslån för kursavgift på totalt 340080 kr (motsvarande 240 veckor*kursavgiftslånet på 1417 kr) under hela din studietid på högskolenivå. Du kan spendera hela detta belopp på en eller ett par terminer eller sprida ut det över hela din studietid. Detta lån är oberoende av hur du spenderar dina studiemedelsveckor i övrigt. Kursavgiftslånet blir dock aldrig större än den kursavgift du ska betala.

Antag att du ska läsa en Foundation Diploma in Fashion Design på West London College som kostar 3460 GBP, ca 39721 kr, per termin. Du kan då finansiera hela terminskostnaden med CSN genom att ta ett kursavgiftslån på 39720 kr motsvarande ca 28 kurslåneveckor. Kursavgiftslånet från CSN räcker då totalt till att finansiera 8.6 terminer á 17 veckor när du läser Foundation Diploma in Fashion Design på West London College.

Om du inte har tillräckligt med veckor kvar för att finansiera hela din utbildning så kommer du att behöva betala resten med egna pengar såvida du inte kan få något stipendium eller leva sparsamt och ta ifrån dina övriga studiemedel (se nedan).

Levnadsomkostnader
Levnadsomkostnaderna för en sparsam student i London uppskattas ligga på ca 900 GBP, ca 10332 kr, per månad (fyra veckor). Totalt kan du få ut 51493 kr för levnadsomkostnader per termin från CSN i form av bidrag, studielån och merkostnadslån för utlandsstudier. Uppdelat på 17 veckor blir det då 12116 kr kvar att leva på per månad (4 veckor). Med andra ord brukar man klara sina levnadsomkostnader på studiemedel från CSN och du kan vid behov använda lite av dessa pengar för att dryga ut kursavgiftslånet. Allt handlar dock om vad man har för levnadsvanor och hur dyrt man bor.

Fashion stipendium
För dig som studerar Foundation Diploma in Fashion Design och är mellan 19-24 år finns mycket goda möjligheter till att få bidrag från University of the Arts (Central Saint Martins, London College of Fashion, Wimbledon College of Arts med flera). Det innebär att du kan få avdrag på din terminsavgift på 2500-6920 GBP. Kostnaden blir då endast 0-4420 GBP. Observera att vi har 20 platser för detta erbjudande och det är först till kvarn som gäller.

I vår blogg kan du läsa mer om kostnadskalkyl och finansiering av utlandsstudier.

Observera att beräkningen ovan är baserad på de uppgifter vi har i dagsläget. Valutor och priser kan ändras snabbt och CSN kan ändra sina regler utan att informera oss. Vi försöker hålla kalkylen så uppdaterad som möjligt men reserverar oss för eventuella fel.

Kontakta Jennifer om du är intresserad av att studera på West London College i Storbritannien

Ring mig på 08-40888496 eller klicka här för att maila mig.


Studenter som är intresserade av West London College brukar också gilla följande college & universitet:

Hove College, Brighton
University of Sussex, Brighton
Lorenzo de' Medici Study Abroad, Florens


Blueberry hjälper dig gratis!

Du betalar direkt till West London College men får hjälp med ansökan, CSN och viktig information innan kursstart av oss.


Att flytta till London är det bästa jag någonsin gjort och så lycklig som jag har varit sen jag flyttade hit är obeskrivligt!
Våra lärare är fantastiska. De lär oss nya tekniker för att skapa konst varje dag.
Jag är så glad att jag tog steget och flyttade till London. Älskar skolan, mina lärare och staden! Kunde verkligen inte ha det bättre!
/Johanna, Hospitality & Tourism
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG