Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
HIM, Hotel Institute Montreux
BILDERVIDEOKARTA

Studera på HIM, Hotel Institute Montreux

HIM, Hotel Institute Montreux, har funnits sedan 1984 och har ett mycket gott rykte. HIM var en av Schweiz första hotellskolor som började med Hotel Management-utbildningar på engelska. En utbildning på HIM förbereder dig för managementpositioner inom både hotellbranschen och närliggande branscher.

HIM är en av SEG (Swiss Education groups) skolor. Tillsammans med IHTTI, SHMS Leysin, SHMS Caux och César Ritz dominerar de bland engelsktalande Hotel Management skolor i Schweiz. I Montreux studerar cirka 800 studenter från över 60 olika länder. De flesta kommer från Europa och Asien.

Varför läsa på HIM?

Schweiz är världsledande inom Hotel Management-utbildningar och HIM är en av Schweiz främsta hotellskolor. Här hittar du fler skäl att välja HIM:

  • Du får en dubbel bachelorexamen med både schweizisk och amerikansk degree på endast tre år. Det är små undervisningsgrupper, fyra startdatum per år och du kan välja inriktning utifrån intresse.
  • HIM har många före detta elever med chefsjobb på stora hotell och företag runt om i världen. Färdigexaminerade studenter ingår i HIM Alumni Association
  • Varje år arrangeras rekryteringsdagar,SEG International Recruitment Forum, där ett stort antal världsledande hotell träffar studenterna och diskuterar framtidsplaner. Du har praktikmöjligheter på både sommar och vinter
  • HIM är godkända av de Schweiziska hotellskolornas kvalitetsorganisation ASEH (Swiss Hotel Schools Association), NEASC (New England Association of Schools and Colleges Inc), EduQua och CSN.

Vackert campus vid Genevesjöns strand och alpernas fot

Skolan är inhyst i två före detta hotell i centrala Montreux. Här både bor och utbildas du i en autentisk hotellmiljö och under skoltid är det formell klädsel som gäller. Skolans huvudbyggnad är Hotel Europé som överblickar Genevesjön och alperna. Det är ett vackert gammalt hotell som man rustat upp och anpassat till skolans behov. På skolan finns två restauranger, ett café, trädgård och terrass med sjöutsikt, ett mindre gym, datorrum etc. Järnvägsstationen, shoppingcenter, strandpromenaden samt pubar och restauranger finns inom fem minuters promenad från skolan.

Hotel Management utbildningar

Alla utbildningarna på HIM ges på engelska. De flesta innehåller en kombination av teori och avlönad praktik. Beroende på dina förkunskaper finns det tre olika utbildningar att välja på:

  • Bachelor - ca 3 år (77 studieveckor plus praktik 8-12 månader).
  • Postgraduate - 22 veckor följt av frivillig praktikperiod på 4-6 månader.

Läs mer om utbildningarna på HIM, Hotel Institute Montreux.

Kontakta Alicia om du är intresserad av att studera på HIM, Hotel Institute Montreux i Schweiz


Studenter som är intresserade av HIM, Hotel Institute Montreux brukar också gilla följande college & universitet:

The Emirates Academy of Hospitality Management, Dubai
IHTTI School of Hotel Management, Neuchâtel
International College of Management, Sydney


Blueberry hjälper dig gratis!

Du betalar direkt till HIM, Hotel Institute Montreux men får hjälp med ansökan, CSN och allt innan kursstart av oss.


HIM är en toppenskola. Den är högt rankad internationellt och man lär sig allt inom Hospitality, från botten upp.
Det är otroligt hur mycket man kan lära sig på kort tid. Jag har bara studerat på HIM i 4 månader och redan lärt mig femstjärnig service!

Öppet hus på SEGS hotellskolor

Ta chansen och besök HIM och upplev skolan på plats. Swiss Education Group bjuder på övernattning och måltider och du får chansen att ställa frågor och lyssna på information. Det finns inget krav att du sedan ska ansöka utan det här är ett sätt för SEG att presentera sina skolor. Resan står du själv för. Läs mer i skolans PDF.

Förutom HIM så ingår även hotellskolorna IHTTI i Neuchâte, SHMS i Caux och Leysin och Cesar Ritz i Swiss Education Group. Du kan boka alla tre skolorna via Blueberry. Kontakta oss för mer information.

HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG