Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Volontärarbete i Fiji

Volontärarbete i Fiji

Det hänförande vackra öriket Fiji består av över 300 öar som ligger utströdda över kristallklart vatten. Det ljumma vattnet tillsammans med korallreven utgör en perfekt miljö för dykning i världsklass. Välkommen till paradiset!

Kritvita stränder, vulkaner och regnskog

Förutom de långa sandstränderna med vajande palmer finns här en fantastisk natur med djupa regnskogar, storslagna vulkaner och förtrollande vattenfall. På den största ön, Viti Levu, bor ungefär 70% av befolkningen. Utöver huvudön finns ytterligare 321 öar och 522 mindre holmar. I denna tropiska skärgård finns såväl vulkaniska öar som korallöar, kalkstensöar och atoller.

På Fijis öar samsas en mängd olika kulturer med gamla traditioner som än idag hålls vid liv. Exempel på detta är ritualen att gå på glödande kol, som enligt legenden var en konst som skänktes av en gud endast till Sawau-folket på ön Bequa. Som besökare till Fiji kommer du att slås av hur stolt och gästvänlig befolkningen här är.

Klimatet på Fiji är tropiskt. Temperaturen ligger vanligtvis mellan 20-30 grader året om. Här är eko-turismen utbredd och du hittar allt ifrån större resorts och lodger till mindre hostels och vandrarhem med eko-inriktning.

Så, börja träna på att säga "Bula!" (ungefär som hawaiis "aloha"), du kommer nämligen att bli mött av denna hälsning överallt!

Volontärarbete i Fiji: du hittar våra program uppe i högerkolumnen

Fakta om Fiji

Landsnummer: 679.

El: 240 Volt, adapter behövs.

Valuta: FJD. Läs mer om valuta till Fiji hos Forex.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Fiji. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Fiji? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Fiji.

Visum: Svenska medborgare behöver generellt inget visum för vistelser som varar upp till 3 månader. Passet måste vara helt, innehålla minst två ostämplade sidor och vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst. För volontärresor kommer vi att hjälpa dig ansöka om ett särskilt volontärvisum vilket sker på plats på Fiji, mer information om visum får du när du är anmäld till en resa.HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG