Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Språkresor och jobb i Österrike

Språkresor och jobb i Österrike

Österrike bjuder på alpbyar som andas tradition och historia, de är precis så där mysigt autentiska som man förväntar sig. Precis så. I Wien är Sachertårtan godare än någonsin och vingårdarnas rullande kullar är en skön kontrast till bergens storhet. Österrike imponerar och förför.

Med influenser från det italienska, ungerska och tyska köket är österrikisk mat till för att hålla dig vid liv. Rejäl alpmat med andra ord som håller kylan borta.

Skidåkning i St Anton

När du besöker någon av de berömda skidorterna, exempelvis traditionstunga St Anton, är Glühwein, rött vin som serveras varmt med kryddor liknande vår glögg, ett måste. Både för att hålla värmen och för stämningens skull. Från Wien är det bara 10 mil till St Anton där bergen och byn är bra, så bra att den mest kräsne skidåkare får glittrande ögon likt ett barns på julafton.

Wien

Wien är en praktfull stad med romantiska klanger vars historia präglas av klassisk musik. Floden Donau delar staden i två delar, den erbjuder även badstränder under sommarhalvåret där du kan skaka av dig stadens stress.

Språkresor och jobb i Österrike: du hittar våra program uppe i högerkolumnen

Fakta om Österrike

Landsnummer: 43.

El: 230 Volt, adapter behövs inte.

Valuta: Euro. Läs mer om valuta till Österrike hos Forex.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Österrike. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Österrike? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Österrike.

Visum: Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Österrike.StudieorterSpråkresor
Betalda jobb

Klicka för att se en större karta över våra studieorter i Österrike

Självklart så saknar jag min familj, mina vänner och Stockholm mycket, men det måste vänta – just nu så hör jag hemma här i Lech!
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG