Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Studera i Spanien

Studera i Spanien

Mañana mañana. Att skjuta upp något till morgondagen på typiskt spanskt manér. Uttrycket beskriver livsstilen i Spanien på pricken och väl där är det svårt att värja sig mot denna avslappnade attityd till livets måsten. Spanien levererar ett skönt lugn och tid till de verkligt viktiga sakerna i livet.

Medelhavsinspirerat kök

I Spanien finns överallt en doft och smak av Medelhavet. Fisk, skaldjur och färska örter är väl använda i det spanska köket. Måltiderna är heliga och äter gör man helst länge och sent. Det är inte ovanligt att man börjar måltiden med tapas, små rätter som kan innehålla allt mellan himmel och Medelhav.

Sena middagar

Att middagen intas runt klockan elva på kvällen är inte ovanligt och det är, som i de flesta situationer i Spanien, ingen stress. Familj och vänner betyder allt för spanjorerna och man äter gärna middag med, i princip, hela släkten. Detta resulterar i en härlig gemenskap och respekt mellan unga och gamla.

Barcelona – ett tillstånd

I Barcelona, regionen Kataloniens huvudstad, kan du uppleva spanskt stadsliv på myllrande gågatan La Rambla, mytomspunna gotiska kvarter, skönt strandhäng och pittoreska torg där mat och dryck intas i gott sällskap på äkta spanskt vis. Barcelona kan närmast beskrivas som ett tillstånd.

Flamenco är dans, musik och rytm. Ja, en hel kultur med rötterna i Andalusien och en symbol för Spanien. Allt som denna dans- och musikkultur är, är också Spanien och det spanska folket. Temperamentsfull. Passionerad. Stark. Vacker. Rakryggad.

Studera i Spanien: du hittar våra program uppe i högerkolumnen

Fakta om Spanien

Landsnummer: 34.

El: 230 Volt, ingen adapter behövs.

Valuta: Euro. Läs mer om valuta till Spanien hos Forex.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Spanien. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Spanien? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Spanien.

Visum: Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Spanien.Klicka för att se en större karta över våra studieorter i Spanien

Jag ångrar inte en sekund att jag åkte till Alicante. Det är det bästa jag gjort i hela mitt liv. Jag har vänner ifrån hela världen nu.
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG