Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Studera eller jobba i Storbritannien

Studera eller jobba i Storbritannien

Landet som traditioner och seder har format i århundraden. Där kungahuset är heligt. Där afternoon tea och scones är en perfekt paus i second-handshoppingen. Där whisky och kilt är kung. Där pubbesöket på en vanlig måndag är helt befogat. Cheers! Ta chansen att plugga i England, Skottland eller Wales.

"Den som är trött på London är trött på livet”

Dramatiskt men sant. London är nämligen en av de gastronomiska huvudstäderna i världen, mycket på grund av stadens internationella matlagningsscen som tilltalar kockar från världens alla hörn. Storbritannien är alltså mycket mer än fish and chips, även om pubkulturen fortfarande ligger de flesta londonbor varmt om hjärtat. Och tur är väl det. Att slå upp dörrarna till en klassisk engelsk pub är som att se ett London i miniatyr: uppklädda damer, vägarbetare och förfestande studenter trängs under samma tak i en öppenhjärtig atmosfär som får den stelaste svensk att känna sig som hemma.

Rik musikscen

Storbritannien sitter inne på många kulturskatter och är inte sen med att bjuda laget runt. Landet är the place to be för den musik- och filmintresserade. Här samsas murriga jazzklubbar, gungande salsahak och öldränkta rockscener i en gemensam kärlek till musiken.

Universitet och ny historia

Här är historien aldrig långt borta. Pittoreska byar och vackra, typiskt engelskt sirliga slott ger dig en bild av hur Storbritannien såg ut för århundraden sen. Landet har en stark universitetshistoria som gör att man känner sig som en del av något större när man studerar här. En del av Storbritanniens nya historia. Det är ganska stort.

Jobba eller studera i England

Vi har under många år erbjudit arbetsprogram i London. På grund av arbetssituationen i England kan vi dock inte erbjuda några jobb där för tillfället. Vi tittar dock efter nya lösningar. Vi har fortfarande ett EU-projekt i Exeter men där finns för tillfället inga lediga platser, så det vi kan erbjuda i England i dagsläget är språkkurser, boende i London samt studier för dig som vill studera i England på universitet, college och yrkeshögskolor.

Studera eller jobba i Storbritannien: du hittar våra program uppe i högerkolumnen

Fakta om Storbritannien

Landsnummer: 44.

El: 230 Volt, adapter behövs.

Valuta: brittiska pund (GBP). Läs mer om valuta till Storbritannien hos Forex.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Storbritannien. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Storbritannien? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Storbritannien.

Visum: Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Storbritannien.Klicka för att se en större karta över våra studieorter i Storbritannien

Blogginlägg om Storbritannien

Studera i Brighton på Hove College

Gästblogg: Fashionstudent i London

West London calling!

Fem länder väl värda ett besök

HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG