Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Nyheter och erbjudanden 0

Nyheter och erbjudanden

Här hittar du de senaste nyheterna och erbjudandena från Blueberry World Wide. Nu kan du även bevaka våra nyheter via RSS.

Förlängt sista ansökningsdatum till CSU Northridge - 20150416

Du kan fortfarande söka till CSU Northridge med start i höst. Sista ansökningsdag är den 15 april.

För frågor, kontakta Maria på maria@blueberry.nu eller ring 08-4426760.

Dags att söka till CSU San Marcos med start i höst! - 20150416

California State University San Marcos nära San Diego i södra Kalifornien är ett bra alternativ för dig som vill studera i vackra omgivningar med engagerade lärare. Du läser tillsammans med 13 000 studenter på ett modernt och innovativt universitet.

Nu är det hög tid för dig att ansöka till hösten. Deadline för ansökan är 30 april. Klicka på fliken för "Ansökan" och följ instruktionerna.

För frågor, kontakta Maria på maria@blueberry.nu eller ring 08-4426760.

Stipendium för studier på Macquarie University i Sydney - 20150414

Macquarie University, i nordvästra Sydney, är ett universitet som utmanar det traditionella och som är stolta över sin närhet till näringslivet. De strävar hela tiden efter att vara innovativa och nytänkande vilket uppskattas bland studenter. MQ är rankat bland Australiens 10 bästa universitet och som student har du möjlighet till praktik med universitetspoäng.

Är du sugen på att studera på ett av Australiens topprankade universitet? Ta då chansen att söka det stipendium som MQ University just nu erbjuder. Stipendiet är unikt för Blueberrys studenter och är på 5000 AUD.

Kriterierna för att kunna söka stipendiet är:

 • Du planerar att studera en hel utbildning, dvs en Bachelor eller Master Degree.
 • Du planerar att påbörja dina studier hösten 2015.
 • Ditt genomsnittliga gymnasiebetyg är C eller motsvarande.

Mer information om hur du går till väga för att söka stipendiet får du när du skickat in din ansökan till oss. Sista ansökningsdag är 30 juni 2015 vilket är samma som gäller för ansökningar till universitetsprogrammen på MQ.

För mer information kring stipendiet eller studier på Macquarie University, kontakta Axel på axel@blueberry.nu eller ring 08-4426760.

Sänkt pris på språkresor till Australien - 20150414

Språkskolan Navitas finns på två platser i Sydney, Manly och Bondi, samt i Perth och erbjuder sänkta priser under 2015.

Bokar du dessutom en Cambridgekurs innan den 30/6 2015 i Manly eller Bondi behöver du inte betala någon examensavgift.

Kontakta Vera på vera@blueberry.nu eller ring 08-4426760 om du har ytterligare frågor.

Rabatt på boende i Gold Coast - 20150414

Langports i Surfers Paradise är en mycket populär skola belägen endast ett par kvarter från stranden. Skolans undervisning är känd för att vara en av Australiens absolut bästa.

Sommaren innebär lågsäsong i Surfers Paradise och därför har skolan möjlighet att erbjuda en förmånlig rabatt på boendet under den tiden.

Under perioden 13/6 till 5/9 2015 erbjuder Langports en rabatt på 360 kr/veckan för boende i dubbelrum på skolans Student House. Rabatten gäller nybokningar med start från 13:e juni till 5:e september 2015.

För mer information om rabatten, kontakta Vera på vera@blueberry.nu eller ring 08-4426760.

Förlängd ansökningsperiod till Santa Monica College! - 20150413

Det går fortfarande att ansöka till Santa Monica College. Sista ansökningsdag inför hösten 2015 är den 30:e april 2015.

Platserna kan dock ta slut innan dess, så som vanligt rekommenderar vi att du ansöker så snart som möjligt när du bestämt dig.

Lyxig utflykt på köpet i Kobe - 20150410

Om du bokar en språkkurs på minst 8 veckor på vår nya japanska språkskola Lexis i Kobe så får du en lyxig utflykt på köpet. Erbjudandet gäller nybokningar som inkommer senast den 30/6 2015.

Välj mellan något av följande:

 • Ät Kobe Biff på en restaurang med Michelin stjärna
 • En natt i ett Zen tempel
 • En onsen utflykt - till en ort med varma källor
 • En helg i Korea

Ansök nu till studier på Santa Barbara City College! - 20150407

SBCC är Kaliforniens och USA:s högst rankade Community College. Här kan du läsa ett hundratal olika ämnen på ett campus med utsikt över Stilla Havet.

Funderar du på studier vid Santa Barbara College? Ta chansen innan sista ansökningsdag den 30 april!

Är du intresserad av colleget? Kontakta Julia på julia@blueberry.nu eller ring 08-4426760.

Vill du volontärarbeta i sommar? Anmäl dig nu! - 20150401

Hur ser dina sommarplaner ut? Vill du ha en annorlunda sommar och samtidigt få minnen för livet? Åk som volontär och få en fantastisk upplevelse samtidigt som du hjälper andra. Som volontär kan du exempelvis undervisa på skolor, hjälpa till på barnhem eller dagis, hjälpa elefanter och hästar, eller varför inte åka på en dykexpedition och studera det marina livet under ytan?

Se alla volontärprojekt vi erbjuder här.

Våra volontärresor är populära och blir vissa tider på året fullbokade tidigt. Sommaren är en attraktiv period att åka och för att vara säker på att få en plats rekommenderar vi att du anmäler dig i god tid. Hör gärna av dig så snart som möjligt för att diskutera din kommande resa så hjälper vi dig att hitta rätt! Kontakta vår volontäransvariga Frida på 08-509 316 55 eller frida@blueberry.nu.

Nya CSN-regler för språkresor - 20150323

CSN är på gång att införa en stor studiemedelsreform. Den ser bl.a. ut att innebära att 19-åringar inte får rätt till studiemedel för språkkurser utomlands förrän hösten det år de fyller 20. Den nya regeln träder i kraft för ansökningar som inkommer till CSN efter den 31/5 i år, så är du 19-år och vill läsa en språkkurs med CSN i höst så rekommenderar vi dig att söka så snart som möjligt!

CSN-reformen innehåller också en del positiva nyheter som att man kan få CSN för att studera europeiska språk utanför Europa, t.ex. läsa engelska i USA eller spanska i Latinamerika. Läs mer om CSN-reformen i vår blogg.

Välkommen på Work & Travel-träff i Stockholm - 20150320

Det bästa sättet att upptäcka ett nytt land är att spendera en längre tid där. Genom att arbeta samtidigt som du reser runt har du dessutom möjlighet att finansiera en stor del av din utlandsvistelse. Ett betalt arbetsprogram med Blueberry gör ankomsten till ett nytt land lite lättare.

Vi erbjuder Work and Travel-paket till Australien, Nya Zeeland och Kanada!

Har du bokat eller funderar du på det?
Det spelar ingen roll - eventet är öppet för alla! Här får du som fortfarande funderar chansen att träffa de som tagit steget och bokat samtidigt som du som redan är bokad kan hitta resekompisar.

Vi finns på plats för att svara på frågor och dessutom kommer att finnas tidigare resenärer på plats för att svara på frågor.

Work and Travel-träff i Stockholm
Var: Centrala Stockholm (exakt adress kommer)
När: Onsdagen den 6:e maj kl 16.30-18.00.

Anmäl dig genom att maila Vera på vera@blueberry.nu.

Välkommen!

Musikafton med livemusik i Göteborg (28/4) och Stockholm (29/4) - 20150312

Är du nyfiken på musikstudier utomlands? Vi samarbetar med musikskolor av högsta kvalité i England, USA och Australien.

Vi representerar BIMM (med campus i London, Manchester, Brighton, Bristol, Dublin och Berlin), JMC Academy (med campus i Sydney, Brisbane och Melbourne) och välkända Musicians Institute i Los Angeles.

Tillsammans med våra partners bjuder vi nu in till en afton i musikens tecken. Mer information kommer att komma när programmet är spikat.

Eventet är öppet både för dig som har blivit antagen och du som funderar på att ansöka.

Göteborg
Var: Rytmus i Göteborg
När: Tisdagen den 28:e april, kl 18.00.

Stockholm
Var: Stockholms Estetiska Gymnasium i Liljeholmen
När: Onsdagen den 29:e april, kl 18.00.

Du anmäler dig till träffen via e-mail till Alicia (alicia@blueberry.nu) eller telefon 08-4426760. Märk ditt e-mail med vilken stad du vill vara med i. Antalet platser är begränsade och föranmälan krävs!

Hoppas vi ses!

Stipendium för studier på BIMM Berlin - 20150310

UUnder mer än 10 år har BIMM producerat och utbildat många av branschens mest framgångsrika talanger. Allt från framstående artister/band, sångskrivare, musiker till agenter, producenter och journalister. Efter avslutad utbildning är du redo för att kliva rakt ut på scenen.

Ta chansen att studera vid BIMMs nyöppnade campus i Berlin och få automatiskt stipendium på 5000 kr. Erbjudandet gäller för dig som ska studera en Bachelor med start i höst.

Se en video av campuset i Berlin här.

Tveka inte, sök idag – Blueberry hjälper dig helt kostnadsfritt!

För frågor, ring oss på 08-442 67 60 eller mejla Alicia på alicia@blueberry.nu

Rabatt på volontärresor - 20150225

Funderar du på att åka på en volontärresa under våren? Just nu erbjuder vi en rabatt på 500 kr på ALLA våra volontärresor med ett startdatum i maj 2015.

Erbjudandet gäller endast nybokningar och går ej att kombinera med andra rabatter (förutom Facebook-rabatten).

Kontakta Frida på frida@blueberry.nu om du vill veta mer om rabatten!

Blueberry kommer till Göteborg - 20150218

Funderar du på att studera eller jobba utomlands? Har du frågor kring vad som passar dig bäst eller helt enkelt bara svårt att välja?

Kom då på vår infoträff i Göteborg! Vi kommer för att svara på just dina frågor.

Som vanligt bjuder vi på fika!

Infoträff i Göteborg
Var:
Centrala Göteborg
När: Onsdagen den 28 april, 15.00-18.00.

Anmäl dig här!

Rabatt på ungdomskurs 12-15 år i England - 20150205

Old Buckenham Hall är det senaste tillskottet bland Cambridge Academys ungdomskurser. Skolan är öppen för elever som är 12-15 år och som vill prova på det riktiga internatskolelivet.

OBH ligger mitt i mellan Cambridge och Ipswich och består av stora grönområden och flera fantastiska byggnader. Förutom sovsalar, lektionsrum, bibliotek, en stor aula och träningshall så finns här en fotbollsplan (med konstgräs), en swimmingpool och skolans alldeles egna 9-hålsbana!

Klasserna består av max 12 elever och det går en vuxen per sex elever. De är också noga med att inte ta emot för många av samma nationalitet vilket säkrar en internationell upplevelse med mycket engelska. Man läser engelska 20 timmar i veckan och utöver det får man tid till både sin favoritsport (väljs veckovis) och chansen att prova på något helt nytt - eller vad sägs om rugby, cricket, bågskytte, teater eller dans?

Just nu har vi chansen att erbjuda 3500 kr i rabatt om du bokar den andra kursperioden som sträcker sig från 27:e juli till 7:e augusti!

Kursen gäller för nybokningar och så långt det är möjligt. Kontakta gärna Malin på malin@blueberry.nu eller ring 08-4426760 om du vill veta mer om kursen eller erbjudandet.

Nytt Volontärstipendium instiftat! - 20150102

Har du alltid drömt om att åka på en volontärresa, men vet inte hur du ska få ihop pengarna? Är du gymnasiestudent som vill göra ditt projektarbete under en volontärresa? Behöver du extra hjälp för att få budgeten att gå ihop under din volontärresa? Sök vårt Volontärstipendium!

Nyhet för 2015 är vårt nyinstiftade Volontärstipendium på 5000 kr. Vi vill hjälpa dig att hjälpa till som volontär. Sista ansökningsdag är 18 september 2015 - ansök redan idag! Läs mer om vårt Volontärstipendium här.

Vid frågor eller om du vill veta mer, maila vår volontärexpert Frida på frida@blueberry.nu eller ring henne på 08-509 316 55.

Rabatt på språkresa till Sydney - 20141218

ELC English Language Company är en språkskola av hög kvalitet som har en bred nationalitetsmix och till skillnad från många andra språkskolor i Australien utgör de europeiska studenterna en stor andel.

Just nu har ELC ett förmånligt erbjudande för svenska studenter.

Erbjudandet gäller Intensivkursen och Cambridgekursen. För varje 12 veckors undervisning du betalar för, får du en (1) veckas gratis undervisning.

Erbjudandet gäller för nybokningar som kommer in och betalas innan den 30/6 2015. Kontakta Vera på 08-4426760 eller vera@blueberry.nu om du har frågor kring erbjudandet eller vill boka.

Erbjudande på språkkurser på Cambridge Academy - 20141209

Cambridge Academy är en av de mest framstående språkskolorna i England. Här kan alla utveckla språket oberoende på förkunskaper innan man kommer hit. En liten bit utanför Cambridge ligger skolan i en stor, vit villa med en härlig trädgård.

Cambridge Academy har just nu hela fem olika erbjudanden för dig som funderar på en språkkurs under våren 2015.

200 GBP tillbaka
Ett fantastiskt erbjudande för dig som vill läsa en kurs som är 12 veckor eller längre under våren 2015. Just nu får du 200 GBP tillbaka i handen när du anländer på skolan.

12 för 10
Detta erbjudande innebär att om du bokar en 12 veckors språkkurs behöver du enbart betala för 10 veckor. Spara 1945 kr.

Gratis examensavgift
Om du studerar en Intensiv- eller Cambridgeexamenskurs på minst 5 veckor så bjuder skolan på examensavgiften värd 150 GBP.

3 för 2
Boka tre veckors undervisning men betala bara för två! Detta erbjudande gäller för varje tre veckor som du bokar, så vill du vara borta i sex veckor får du två veckor kostnadsfritt och så vidare. Dealen gäller alla intensiv- och examenskurser som startar mellan 23/3-10/7 samt 24/8-18/12.

4 för 3 veckor minigrupp på skolans Professional Centre
Boka fyra veckors minigrupp under våren 2015 på skolans Professional Centre men betala bara för tre veckor. Spara hela 9185 kr!

Notera: Dessa erbjudanden gäller kurspriset (ej boendet) för nybokningar som äger rum innan 19/6 2015. Erbjudandena är bara giltiga var för sig, de kan inte kombineras med varandra eller med andra erbjudanden. Kontakta Vera på 08-4426760 eller vera@blueberry.nu om du har frågor.

Studera en amerikansk Bachelor på 3 år i Santa Barbara! - 20141204

Santa Barbara City Colleges samarbete med Antioch University innebär att du har möjlighet att läsa din Bachelor Degree på 3 år istället för 4. Ett utmärkt val där du sparar både tid och pengar! Klicka här för mer information.

Är du intresserad? Kontakta Stina på stina@blueberry.nu eller ring 08-4426760.

Rabatt på språkresor till Galway, Irland - 20141029

Galway Cultural Institute är en fantastiskt trevlig språkskola i studentstaden Galway. Förutom språkundervisning så erbjuds det här även lektioner på Galway Business School vilket innebär att det finns studenter på skolan med engelska som modersmål.

Just nu erbjuder språkskolan rabatt för alla studenter som påbörjar en normalkurs, intensivkurs eller examensförberedande språkkurs innan den 24:e april 2015.

Normalkurs och intensivkurs:

 • 4-11 veckor: Få 1 vecka gratis.
 • 12-23 veckor: Få 2 veckor gratis.
 • Boka 24-35 veckor: Få 3 veckor gratis.
 • Boka 36+ veckor: Få 4 veckor gratis.

Examenskurs Cambridge:

 • 12 veckor för priset av 10.
 • 6 veckor för priset av 5.

Fri transfer! Du får även gratis transfer från Dublins flygplats till busstationen i Galway, enkel väg.

Erbjudandet gäller nybokningar och går inte att applicera på kurser som du förlänger på plats.

Om du vill veta mer, kontakta Vera på vera@blueberry.nu.

Jobba i både Australien och Nya Zeeland - betala för ett land - 20141014

Working Holiday är ett populärt alternativ för den som vill arbeta i Australien eller Nya Zeeland. Det innebär att du åker på ett speciellt visum som ger dig möjligheten att både arbeta och resa runt i landet. Läs gärna mer om hur det fungerar på vår dedikerade sida om Working Holiday.

Just nu har vi ett spännande erbjudande för dig som vill kombinera våra två populäraste länder: Australien och Nya Zeeland.

Om du bokar ett Work and Travel-paket till det ena landet får du det andra landet på köpet. Detta innebär att du i första landet får vårt standardpaket och i det andra landet ingår allting utom boende de första nätterna och transfer från flygplatsen. Du får alltså vårt jobbpaket i båda länderna till priset av ett land, dvs endast 3995 kr totalt för ett års Work and Travel i Australien och Nya Zeeland!

Du får jobbsupport i båda länderna under totalt 12 månader. Du väljer själv hur du vill göra din uppdelning - 6 månader i vardera land, 9 månader i Australien följt av 3 månader i Nya Zeeland eller vilken kombination som helst. Om du vill stanna borta längre än 12 månader kan du enkelt förlänga på plats till ett förmånligt pris.

Erbjudandet gäller enbart för nya bokningar och för starter under 2015. Anmäl dig nu!

Har du frågor? Kontakta gärna Vera på vera@blueberry.nu eller ring 08-4426760.Nyhetsöversikt

Förlängt sista ansökningsdatum till CSU Northridge

Dags att söka till CSU San Marcos med start i höst!

Stipendium för studier på Macquarie University i Sydney

Sänkt pris på språkresor till Australien

Rabatt på boende i Gold Coast

Förlängd ansökningsperiod till Santa Monica College!

Lyxig utflykt på köpet i Kobe

Ansök nu till studier på Santa Barbara City College!

Vill du volontärarbeta i sommar? Anmäl dig nu!

Nya CSN-regler för språkresor

Välkommen på Work & Travel-träff i Stockholm

Musikafton med livemusik i Göteborg (28/4) och Stockholm (29/4)

Stipendium för studier på BIMM Berlin

Rabatt på volontärresor

Blueberry kommer till Göteborg

Rabatt på ungdomskurs 12-15 år i England

Nytt Volontärstipendium instiftat!

Rabatt på språkresa till Sydney

Erbjudande på språkkurser på Cambridge Academy

Studera en amerikansk Bachelor på 3 år i Santa Barbara!

Rabatt på språkresor till Galway, Irland

Jobba i både Australien och Nya Zeeland - betala för ett land

HEM LÄNDER OM OSSLEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG