Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Nyheter och erbjudanden 0

Nyheter och erbjudanden

Här hittar du de senaste nyheterna och erbjudandena från Blueberry World Wide. Nu kan du även bevaka våra nyheter via RSS.

Förmånligt stipendium för studier i Australien - 20150821

THINK Education är organisationen som ligger bakom några av våra mest populära college i Australien: APM College, Billy Blue College of Design, CATC Design och William Blue College. De erbjuder samtliga internationella studenter möjligheten till ett förmånligt stipendium för att delfinansiera terminsavgiften.

Hur mycket kan du få?
Bachelor Degree: 2000 AUD per termin
Diplomas: 1000 AUD per termin

Vem kan få?
Samtliga internationella studenter som ansöker till septemberstarten 2015 eller någon av starterna 2016 och som har studentvisum.

Hur fungerar det?
Du betalar fullt pris under din första termin och förutsatt att du klarar av alla dina kurser så får du 1000-2000 AUD rabatt på termin nummer två. För resten av utbildningen gäller att du klarar av samtliga av dina kurser varje termin för att du ska fortsätta få stipendiet.

För mer information, kontakta Axel på axel@blueberry.nu eller ring 08-408 884 87.

Rabatt på språkresa till Melbourne - 20150821

Discover English är en ambitiös skola som jobbar hårt med att få sina studenter att trivas och förbättra sin engelska på fler än ett sätt. Skolan är nyrenoverad med moderna och färgglada möbler och nymålad byggnad. En skola där du trivs!

Just nu erbjuder Discover English en (1) vecka gratis undervisning om du bokar minst sju veckor normalkurs. Erbjudandet gäller enbart undervisningsavgiften och för bokningar som kommer in innan den 31/12 2015.

Kontakta Vera på vera@blueberry.nu eller ring 08-408 884 83 om du vill meta mer.

Välkommen på Japansk afton i Stockholm - 20150818

Funderar du på att åka studera japanska i Japan? Då är du välkommen på Blueberrys japanska afton. Vi bjuder på japansk mat och dryck i japansk miljö. Samtidigt ger vi en hel del information och inspiration för dig som vill studera i Japan. Lyssna på våra tre japanexperter och ta chansen att ställa alla dina frågor.

Var: Stadshagen.
När: 17:e september, klockan 18.00.

Anmäl dig nu för att säkra din plats! Du läser mer och anmäler dig här.

Volontärarbeta med hästar i Florida i jul - 20150812

Funderar du på en volontärresa i vinter? Är du hästkär? Då är detta volontärprojekt något för dig. På detta projekt jobbar du med rehabilitering av mustanghästar i Florida, USA. Under jul och nyår är hästcentret i extra stort behov av volontärer och vi välkomnar gärna dig att delta i vår volontärresa under denna period. Florida bjuder på varmt och soligt väder och på hästcentret kommer du att fira jul med flera härliga personer från olika delar av världen. Det går även bra att åka året runt. Här hittar du mer information kring att volontärarbeta med hästar.

Vi erbjuder en rabatt på 100 kr per vecka förutsatt att din volontärresa har ett startdatum i december 2015 och du skickar in din anmälan till oss senast 30/9. Om du anmäler dig för 3 veckor får du 300 kr rabatt, 5 veckor ger 500 kr o.s.v. Observera att rabatten inte går att kombinera med andra erbjudanden.

Hästcentret är en ideell organisation som fokuserar på att ta hand om och rädda USA:s vildhästar - mustangerna. Som volontär på centret hjälper du till att rädda, rehabilitera och att hitta nya hem till hästarna. Internationella volontärer från hela världen kommer för att hjälpa mustangerna.

Centret rehabiliterar dessa hästar så att de ska ha en chans till ett värdigt liv i ett bra hem efter att ha tagits från sin naturliga miljö. Hästarna är ofta i ett väldigt dåligt skick när de kommer till centret. Målet är att vårda dem så att de får tillbaka hälsan, träna dem och lära dem att vara trygga med människor så att de kan välkomnas i ett nytt kärleksfullt hem.

För närvarande finns det 40 mustanger på centret som gärna tar emot din hjälp.

Nytt instagramkonto om studier i Asien - 20150804

Drömmer du om att studera i Japan, Korea eller Kina? Följ då vårt nya Instagramkonto som bara fokuserar på Asien: @blueberry_asia.

Under augusti kommer två olika blåbär resa runt i Asien och dokumentera livet och skolorna där. Vår kollega Maria är redan på plats. Från och med september får våra studenter ta över och berätta om sin vardag. Hör av dig till oss om du studerar i Asien nu och vill vara med och dela bilder från ditt liv där!

50% rabatt på boendekostnaden i Lindau - 20150723

Skolan Dialoge är en riktig pärla! Den ligger centralt i Lindaus gamla stadskärna ovanpå järnvägsstationen, vid hamnen, med en härlig utsikt över Bodensjön och Alperna.

Just nu erbjuder skolan 50% rabatt på boendekostnaden om du bokar en språkkurs inklusive boende i residens. Erbjudandet gäller nybokningar mellan 26/7 och 13/9.

Rabatt på boende på Malta under september - 20150714

EC ligger i två toppmoderna byggnader, mitt i St Julians, nära till det mesta. Skolan är en av de mest kända på Malta. Kvaliteten är hög och det är en stor blandning av nationaliteter som går på skolan.

Under september månad erbjuder EC två olika rabatter på Residens Patricia.

1) Inget sommartillägg för vistelser mellan 23 augusti och 5 september - spara upp till 960 kr / vecka.

2) 20% rabatt på Residens Patricia för boende mellan 5-26 september.

Kontakta Vera för mer information på vera@blueberry.nu eller ring 08-40888483.

Koreansk afton med Kyung Hee i Stockholm, Göteborg & Malmö - 20150709

Är du intresserad av att studera koreanska på plats i Sydkorea? Blueberry är ledande gällande språkresor inom just koreanska och bjuder nu in till informationsträff. Denna träff hålls tillsammans med Kyung Hee University i Seoul. En representant från skolan kommer att finnas på plats tillsammans med Blueberrys personal.

Koreansk afton Stockholm 21/9
Var: Östra Reals Gymnasium
När: Måndagen 21 september, 18.00-20.00

Koreansk afton Göteborg 22/9
Var: Folkets Hus, Olof Palmes Plats 3
När: Tisdagen 22 september, 18.30-20.30

Koreansk afton Malmö 23/9
Var: Scandic Kramer
När: Onsdagen 23 september, 18.30-20.30

För frågor om eventet, vänligen kontakta Erik (erik@blueberry.nu). Anmälningarna öppnar efter sommaren.

Välkommen!

Välkommen på öppet hus i Stockholm - 20150707

Lördagen den 12:e september bjuder vi in till öppet hus på vårt kontor. Då har du chans att träffa representanter från våra partneruniversitet och college som vi arbetar med.

På plats finns också tidigare studenter och Blueberrys egna experter. Vi svarar på frågor, tipsar om saker du bör tänka på innan du åker iväg och självklart bjuder vi på någonting att äta och dricka.

Deltagande universitet/college (denna lista uppdateras kontinuerligt)

 • Michigan State University
 • California State University, San Marcos
 • Santa Barbara City College
 • Santa Monica College
 • Martin
 • Academy of Information Technology
 • Macquarie University
 • Edith Cowan University
 • University of New South Wales
 • University of the Sunshine Coast
 • TAFE Queensland East Coast

Öppet hus i Stockholm
Var: Blueberrys kontor, Grev Turegatan 35 i Stockholm.
När: Lördagen 12:e september, kl 12.00-15.00.

Läs mer och se en fullständig lista över utställare på anmäl dig här.

För frågor, kontakta Malin Hägg på malin@blueberry.nu.

Vintererbjudande på språkresor till Köln - 20150618

Språkskolan Carl Duisberg i Köln ligger nära stadskärnan och är lätt att ta sig till både till fots och med kollektivtrafik. Den berömda katedralen ligger till exempel en kort promenad bort. Det är en stor språkskola med plats för 180 studenter och erbjuder hela 10 olika språknivåer.

Under vintern kan det vara skönt att byta miljö - kanske se någonting nytt eller besöka en gammal favorit. Därför rekommenderar vi att du kollar in erbjudandet från Carl Duisberg i Köln.

20% rabatt för start i vinter

Beroende på hur länge du är borta sparar du olika mycket. Nedan följer några exempel:

 • 6 veckor: Spara 2 410 kr
 • 8 veckor: Spara 3 210 kr
 • 10 veckor: Spara 4 015 kr
 • 12 veckor: Spara 4 405 kr

Erbjudandet gäller alla nya bokningar med startdatum mellan 28/9 2015 och 1/4 2016 och som varar i minst 6 veckor.

För mer information kontakta Johanna på johanna@blueberry.nu eller ring 08-408 884 84.

Rabatt på språkresor till Hawaii - 20150608

Global Village Hawaii ligger centralt i Honolulu, bara några minuters promenad från stranden. Här kan du kombinera dina engelskastudier med roliga och spännande aktiviteter.

Global Village erbjuder en rabatt för alla som bokar en språkresa under 2015:

 • 200 kr/vecka för normalkurs
 • 250 kr/vecka för medelintensivkursen
 • 300 kr/vecka för intensivkursen/li>

För mer information kring rabatten, skolan eller språkresor till USA, kontakta Vera på vera@blueberry.nu eller ring 08-40888483.

Specialerbjudande på boende och språkkurs i Nice - 20150605

Med mer än 20 års erfarenhet av att lära ut franska erbjuder skolan Alpha-B kompetens, innovationer och god vilja. Alpha-B är en oberoende familjedriven skola och ackrediterad medlem i kvalitetsorganisationerna EAQUALS och IALC.

Du hittar skolan i hjärtat av Nice, i en ståtlig byggnad i Belle Époque-stil från början av 1900-talet. Den har totalrenoverats till modernitet, men samtidigt behålligt sin klassiska karaktär och de härliga typiska färgerna för Sydfrankrike.

Under hösten 2015 har Alpha-B två olika erbjudanden, en på språkkursen och den andra för delade lägenheter.

Få 1500 kr rabatt på språkkursen
För nybokningar med kursstart mellan 26/10 2015 och 7/12 2015 erbjuder vi just nu 1500 kr rabatt. Rabatten gäller så länge du bokar en kurs på två veckor eller mer.

Erbjudanden om studentlägenheter
Under perioden 4/10 till 27/12 2015 har skolan två erbjudanden för dig som vill bo i delad lägenhet under din studietid:

 • Reser du ensam: boka ett enkelrum för samma pris som ett dubbelrum.
 • Reser du med en kompis: Boka ett dubbelrum för två men betala bara för en person.

Samtliga erbjudanden gäller i mån av plats opererar på en "first come, first served" basis.

För frågor kring skolan eller något av dessa erbjudanden, kontakta Maria på maria.berthelius@blueberry.nu eller ring 08-408 884 82.

Konsertsommar i Taormina - 20150601

Taormina är en riktig pärla på Sicilien och språkskolan Babilonia en av de bästa i landet.

Varje sommar hålls konserter av olika slag i staden, och den här sommaren är inget undantag. Nedan finns en lista på vilka som uppträder i Taormina under sommaren 2015.

Konserter
19 juli: An Evening With Toto
23 juli: Mika
27 juli: Damien Rice
15 augusti: Beethoven
22 & 23 augusti: Il Volo
25 augusti: Dear jack

Förutom dessa konserter ges ett flertal operor (bland annat Carmen, Don Giovanni och Il Barbiere di Siviglia) under augusti månad.

Se till att planera din språkresa så snart som möjligt! För frågor, kontakta Vera på vera@blueberry.nu eller ring 08-40888483

Sänkt pris på längre språkresor till Buenos Aires - 20150528

Skolan Expanish ligger på en mysig gågata i downtown Buenos Aires. Längs gatan finns många restauranger och caféer och många av stadens sevärdheter och fantastiska shopping ligger inom gångavstånd.

Från och med den 1/7 kommer dock CSN-reglerna att ändras så att du ska få CSN även för att läsa europeiska språk utanför Europa. Då kan du finansiera språkkurser som är 13 veckor eller längre i Argentina med CSN.

För att fira de ändrade CSN-reglerna har Expanish bestämt sig för att sänka priserna på språkkurser som är längre än 13 veckor. Rabatten är medräknad i priserna på hemsidan och gäller under hela 2015.

För frågor eller för att boka, kontakta Johanna på johanna@blueberry.nu eller ring 08-408 884 84.

Sänkt pris på språkkurs för 25+ i Chester! - 20150518

I den pittoreska staden Chester ligger en av Englands bästa språkskolor, English in Chester. Skolan är känd för sin nationalitetsmix och den personliga uppmärksamhet som studenterna får både inne och utanför klassrummet. I och med att de är den enda ackrediterade skolan i Chester som har öppet året runt så har de byggt upp en fantastisk bas av bra värdfamiljer och riktigt bra lärare.

Chester är en väldigt trevlig ort som passar dig som vill ha det lite lugnare. Här har du ett perfekt läge för att utforska norra England, både den sköna naturen och trevliga städer som Liverpool och Manchester.

Nu har vi sänkt priset på den nya 25+ kursen som lanserades inför 2015 med 400 kr/v. Detta är en perfekt kurs för dig som är lite äldre och vill studera mer med jämnåriga. Läs mer under fliken "Kurser & Priser".

Har du några frågor gällande kursen eller studier på English in Chester, ring Vera på 08-408 884 83 eller maila vera@blueberry.nu.

Rabatt på språkkurser i New York - 20150512

Drömmer du om att studera engelska i New York? Rennert har ambitionen att vara New Yorks bästa språkskola med hög akademisk kvalitet. De har mindre undervisningsgrupper än många av de konkurrerande skolorna och ger klasser på hela 10 olika svårighetsgrader.

De erbjuder nu en rabatt på sina långa språkkurser. De sänkta priserna finns nu på Rennerts skolsida och gäller för alla nybokningar.

Du sparar 200 kr/vecka om du bokar en normalkurs och 250 kr/vecka för intensivkurser gentemot de gamla priserna. Vill du läsa en Cambridgekurs på 12 veckor sparar du hela 3000 kr.

Kontakta Vera för mer information på vera@blueberry.nu eller ring 08-408 884 83.

Sänkt pris på språkresor till Australien - 20150414

Språkskolan Navitas finns på två platser i Sydney, Manly och Bondi, samt i Perth och erbjuder sänkta priser under 2015.

Bokar du dessutom en Cambridgekurs innan den 30/6 2015 i Manly eller Bondi behöver du inte betala någon examensavgift.

Kontakta Vera på vera@blueberry.nu eller ring 08-4426760 om du har ytterligare frågor.

Rabatt på boende i Gold Coast - 20150414

Langports i Surfers Paradise är en mycket populär skola belägen endast ett par kvarter från stranden. Skolans undervisning är känd för att vara en av Australiens absolut bästa.

Sommaren innebär lågsäsong i Surfers Paradise och därför har skolan möjlighet att erbjuda en förmånlig rabatt på boendet under den tiden.

Under perioden 13/6 till 5/9 2015 erbjuder Langports en rabatt på 360 kr/veckan för boende i dubbelrum på skolans Student House. Rabatten gäller nybokningar med start från 13:e juni till 5:e september 2015.

För mer information om rabatten, kontakta Vera på vera@blueberry.nu eller ring 08-4426760.

Nytt Volontärstipendium instiftat! - 20150102

Har du alltid drömt om att åka på en volontärresa, men vet inte hur du ska få ihop pengarna? Är du gymnasiestudent som vill göra ditt projektarbete under en volontärresa? Behöver du extra hjälp för att få budgeten att gå ihop under din volontärresa? Sök vårt Volontärstipendium!

Nyhet för 2015 är vårt nyinstiftade Volontärstipendium på 5000 kr. Vi vill hjälpa dig att hjälpa till som volontär. Sista ansökningsdag är 18 september 2015 - ansök redan idag! Läs mer om vårt Volontärstipendium här.

Vid frågor eller om du vill veta mer, maila vår volontärexpert Frida på frida@blueberry.nu eller ring henne på 08-509 316 55.

Studera en amerikansk Bachelor på 3 år i Santa Barbara! - 20141204

Santa Barbara City Colleges samarbete med Antioch University innebär att du har möjlighet att läsa din Bachelor Degree på 3 år istället för 4. Ett utmärkt val där du sparar både tid och pengar! Klicka här för mer information.

Är du intresserad? Kontakta Steven på steven@blueberry.nu eller ring 08-40888490.

Jobba i både Australien och Nya Zeeland - betala för ett land - 20141014

Working Holiday är ett populärt alternativ för den som vill arbeta i Australien eller Nya Zeeland. Det innebär att du åker på ett speciellt visum som ger dig möjligheten att både arbeta och resa runt i landet. Läs gärna mer om hur det fungerar på vår dedikerade sida om Working Holiday.

Just nu har vi ett spännande erbjudande för dig som vill kombinera våra två populäraste länder: Australien och Nya Zeeland.

Om du bokar ett Work and Travel-paket till det ena landet får du det andra landet på köpet. Detta innebär att du i första landet får vårt standardpaket och i det andra landet ingår allting utom boende de första nätterna och transfer från flygplatsen. Du får alltså vårt jobbpaket i båda länderna till priset av ett land, dvs endast 3995 kr totalt för ett års Work and Travel i Australien och Nya Zeeland!

Du får jobbsupport i båda länderna under totalt 12 månader. Du väljer själv hur du vill göra din uppdelning - 6 månader i vardera land, 9 månader i Australien följt av 3 månader i Nya Zeeland eller vilken kombination som helst. Om du vill stanna borta längre än 12 månader kan du enkelt förlänga på plats till ett förmånligt pris.

Erbjudandet gäller enbart för nya bokningar och för starter under 2015. Anmäl dig nu!

Har du frågor? Kontakta gärna Vera på vera@blueberry.nu eller ring 08-4426760.Nyhetsöversikt

Förmånligt stipendium för studier i Australien

Rabatt på språkresa till Melbourne

Välkommen på Japansk afton i Stockholm

Volontärarbeta med hästar i Florida i jul

Nytt instagramkonto om studier i Asien

50% rabatt på boendekostnaden i Lindau

Rabatt på boende på Malta under september

Koreansk afton med Kyung Hee i Stockholm, Göteborg & Malmö

Välkommen på öppet hus i Stockholm

Vintererbjudande på språkresor till Köln

Rabatt på språkresor till Hawaii

Specialerbjudande på boende och språkkurs i Nice

Konsertsommar i Taormina

Sänkt pris på längre språkresor till Buenos Aires

Sänkt pris på språkkurs för 25+ i Chester!

Rabatt på språkkurser i New York

Sänkt pris på språkresor till Australien

Rabatt på boende i Gold Coast

Nytt Volontärstipendium instiftat!

Studera en amerikansk Bachelor på 3 år i Santa Barbara!

Jobba i både Australien och Nya Zeeland - betala för ett land

HEM LÄNDER OM OSSLEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG