Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands

Sommarkurser utomlands med CSN 2015

Vet du inte vad du ska göra i sommar? Gillar du att resa men har svårt att få pengarna att räcka till? Ta chansen att studera utomlands i sommar och finansiera studierna med studiemedel från CSN.

Genom Blueberry kan du kombinera en sommar utomlands samtidigt som du studerar ett språk eller ett ämne som intresserar dig.

Sommarkurser på college och universitet

Det finns flera alternativ för dig som vill studera utomlands under sommaren. Vissa college och universitet anordnar speciella sommarkurser som är kortare än de vanliga kurserna, vanligtvis 1-8 veckor långa.

University of Sussex ligger strax utanför sommarstaden Brighton. Här erbjuds poängkurser under två fyraveckorsblock med start i början av juli. Fler än 60 olika kurser erbjuds, några exempel är Recent British Art, British Film, Financial Markets, Politics in the European Union och Marketing Strategies. Dessutom tar det bara några minuter att komma in till centrala Brighton och den härliga stranden. Visst känns det mer lockande att läsa läxor samtidigt som man hör havet rulla in över stenarna? De här kurserna är dessutom CSN-berättigade!

New York Film Academy är en mycket populär filmskola som finns både i New York och Los Angeles. Diplomkurserna som man läser under flera år är dyra, därför kan de kortare sommarkuserna vara ett bra alternativ. Hur långa kurserna är varierar, men det handlar om att man är borta i max 8 veckor. Ämnen man kan välja mellan är Filmmaking, Acting for Film, Broadcast/Journalism, Screenwriting, 3D Animation och Musical Theatre. Tyvärr är kurserna för korta för att stödjas av CSN.

Istituto Europeo di Design är perfekt för dig som har passion för Design i alla dess former. De grundades 1966 och anses fortfarande vara en av världens ledande högskolor inom olika former av design. Sommarkurserna ges i Milano och Florens och berör ämnen som Fashion Design, Fashion Stylist, Fashion Marketing, Leather Design, Jewelry Design och mycket mer. Ladda ned skolans PDF om Sommarkurser 2014. Tips: IED erbjuder stipendium för dig som läser en sommarkurs på engelska. Du har möjlighet att få 100 % eller 50 % av kostnaden för kursen. Kontakta oss för närmare information och instruktioner. Tyvärr är kurserna för korta för att stödjas av CSN.

Språkkurser med CSN på sommaren

På våra språkkurser utomlands studerar du med studenter från hela världen. De flesta är i åldrarna 18-30 år. Vanligtvis har du undervisning fyra timmar om dagen varje vardag, sedan har du gått om tid att ligga på stranden eller utforska omgivningarna. Genom att studera ett språk i landet där det talas gör du snabba framsteg och de flesta tycker undervisningen är mycket roligare än i skolan hemma.

Vår skola i Milano erbjuder speciella sommarkurser som kombinerar studier i italienska och mode- eller inredningsdesign. Du kan läsa mer på Linguadues sida. Då kurserna är på fyra veckor har du möjlighet att få CSN-stöd för din kurs.

Numera har du rätt att få studiemedel för språkkurser som är minst tre veckor långa inom EU. Med andra ord kan du läsa en språkkurs på tre eller flera veckor och finansiera den med studiemedel från CSN. Du får studiebidrag på 705 kr varje vecka. Därutöver har du rätt att ta lån till kursavgift, uppehälle, flygresa och försäkring. På många orter kan du klara dig helt på CSN om du tar fullt lån och inte lever för dyrt.

Alla våra språkskolor erbjuder kurser under sommaren. Välj själv när du vill börja din språkkurs samt hur många veckor du vill läsa. Du kan också boka boende genom skolan. Här nedan finner du en förteckning av de språk vi erbjuder kurser på inom EU. Klicka på det språk du är intresserad av för att hitta en passande ort och skola:

Volontärarbeta i sommar

Vill du inte studera så är ett annat bra tips att åka som volontär till Afrika, Asien eller Sydamerika. Volontärprojekten är förvisso inte CSN-berättigade men du får chansen att göra en insats och växa som människa samtidigt som du upptäcker ett exotiskt land.

Nyheter

Välkommen på japansk afton i Stockholm 4 februari
Vill du studera i Japan? Då är du välkommen på vår Japanska informations­kväll i Stockholm. Vi bjuder på japansk mat och dryck.

Mässa om studier och jobb utomlands
Lördagen den 14 februari är det dags för Blueberrys stora mässa om utlandsstudier, språkresor, volontärarbete och jobb utomlands. Välkommen!

Blueberry söker Operations Manager
Vi har nu en ledig tjänst som Operations Manager. Läs mer här.

Boka personlig rådgivning i Halmstad 11 februari - kostnadsfritt
Nu har du chansen att boka en personlig rådgivning om högre studier utomlands. Den 11/2 kommer vi till Halmstad. Läs mer här!

Erbjudande på språkkurser i Cambridge
Cambridge Academy har just nu flera olika specialerbjudanden om du bokar en kurs för våren 2015. Läs mer här.

Utlandsstudiebloggen
Hove College, den lilla framtidstänkande kreativa skolan i Brighton

Fler nyheter


Blueberry är WWF Vänföretag 2015
Det var varit en väldigt lärorik och rolig period, man har fått lära känna personer från olika länder...
Det man lär sig på språkkurserna i gymnasiet under helt ett år tog max en vecka här, och det var KUL!
Jag har inte bara lärt mig ett nytt språk, jag har fått vänner för livet, upplevt en annan kultur och vuxit enormt som person
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG