Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands

Blueberry utlandsstudier & utlandsjobb > Språkresor

Språkresor över hela världen

Studera ett språk i landet där det talas så får du öva både i och utanför skolan. De flesta språkkurserna kan finansieras med CSN. Vi erbjuder språkresor för alla åldrar och inriktningar: 17+, 7-17, 50+ eller företag. Välj språkresa till höger eller välj inriktning nedan.

Waseda University
Månadens skola
Språkkurser utomlands för dig som är 17 år eller äldre
Språkkurser 17+
Språkresor för dig som är lite yngre
Juniorkurser 7-17 år
Språkresor för dig som är lite äldre
Seniorkurser 50+ år
Korta intensiva språkkurser för kunder från näringslivet
Företagskurser
Studiemedel från CSN för utlandsstudier
Studiemedel
Du kan också studera utomlands på universitet och college
College & Universitet
Om du mot förmodan skulle hitta ett bättre pris på samma språkresa hos någon annan svensk arrangör så ger vi dig samma pris minus 100 kr.
Prisgaranti
Vanliga frågor om våra språkkurser
Vanliga frågor
Stipendieguiden, hur du hittar och söker stipendier
Stipendier
Få ett ficklexikon på köpet när du anmäler dig online
Lexikon på köpet
The Ultimate Guide to Learning English By EC
Examensguiden, allt du vill veta om TOEFL, IELTS, Cambridgeexamen etc.
Examensguide
Försäkring för din språkresa
Försäkring

Hur fungerar en språkresa?

En språkresa eller språkkurs utomlands handlar helt enkelt om att studera ett språk i landet där det talas. Dina lärare talar språket som modersmål och när du lämnar klassrummet så finns det fullt med möjligheter att öva på det du just har lärt dig. På så sätt lär du dig snabbare och du får även en förståelse för landet där språket talas. Här nedan hittar du lite mer information om våra språkresor:

  • När kan man börja? Många av våra språkskolor har kursstart varje måndag så välj ett datum som passar dig. Är du total nybörjare i språket så är det ofta kursstart en gång i månaden. Startdatumen står alltid listade på under kurserna på våra språkskolesidor.

  • Hur länge kan man läsa? Du väljer själv hur länge du vill läsa. Det finns kurser från 1 vecka till 2 år. På många språkskolor kan du välja helt fritt. För att få CSN måste du dock läsa en språkkurs på minst 3 veckor inom Europa och minst 13 veckor utanför Europa.

  • Kan man vara nybörjare? Hur fungerar det om jag redan har förkunskaper? Språkskolorna ger undervisning på 5-10 olika nivåer, från nybörjare till avancerad, så de brukar ha en klass som passar alla. Du får göra ett språktest första dagen på skolan för att placeras på rätt nivå.

  • Hur mycket undervisning har man? Våra språkskolor har vanligtvis en normalkurs med 20 lektioner i veckan (4 lektioner om dagen på vardagarna) samt en intensivkurs med 25-30 lektioner i veckan (5-6 lektioner om dagen på vardagarna) för dig som vill lära dig snabbare.

  • Ingår boende på era språkresor? Du väljer själv om du vill boka boende genom oss eller ordna eget. På de flesta studieorterna kan vi erbjuda boende i värdfamilj och delad lägenhet. Ibland kan skolorna också erbjuda residensboende. Vanligtvis får du tillgång till boendet söndagen innan kursstart och flyttar ut lördagen efter kursslut.

  • Hur gammal måste man vara för att åka på en språkresa? De flesta som åker med oss är mellan 18 och 30 och åker på våra vuxenspråkresor 17+, men vi har språkkurser utomlands för alla åldrar. Vi har juniorkurser för dig som är under 17 år, seniorkurser för dig som är 50+, företagskurser för dig som vill ha en kort intensiv språkkurs.

  • När ska man anmäla sig? Om du vill söka CSN för din språkkurs så rekommenderar vi att du anmäler dig senast 2 månader innan kursstart. Om du ska läsa med studentvisum i Japan så bör du anmäla dig senast ett halvår innan kursstart. Annars så går det att anmäla sig senare men det är alltid större chans att vi kan uppfylla dina önskemål om du är ute i tid.

  • Varför ska man åka med Blueberry? Vi har 35-års branscherfarenhet av språkresor och har besökt hundratals skolor över hela världen. Vi har valt ut de skolor vi tycker är bäst och ger dig tryggheten att gå igenom ett svenskt företag till förmånliga priser med prisgaranti. Läs mer om varför du ska välja Blueberry.

  • Har du fler frågor om våra språkresor? Då hittar du nog svaren bland våra vanliga frågor om språkkurser utomlands. Annars är du välkommen att kontakta oss!


Nyheter

Supererbjudande på Diploma Fast Tracks på Hove College i Brighton
Just nu betalar du endast £5,975 istället för ordinarie pris£7,975 på Hove Colleges Diploma Fast Tracks-utbildningar i Brighton, England.

2 fantastiska veckor där du både ser landet och lär dig språket.
Meari Travel och Blueberry World Wide presenterar ett unikt samarbete där vi kombinerar en gruppresa med en språkresa.

2000 kr i rabatt på Hawaii
Studera engelska på Hawaii. Just nu ger vår skola Global Village 2000 kr i rabatt på Cambridgekurserna.

Adopterad från Korea? Studera med rabatt på Kyung Hee
Vår skola Kyung Hee i Seoul erbjuder kraftigt rabatterade terminspriser på terminskursen för studenter som är adopterade från Korea.

Sista chansen! Ansök nu för att studera utomlands till våren!
Sista chansen! Ansök nu för att komma in på vårens utbildningar i Australien, Nya Zeeland och Europa.

Utlandsstudiebloggen
Grönt, charmigt och modernt! Det här är Macquarie University i Sydney

Fler nyheter


Blueberry är WWF Vänföretag 2015
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG