Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Studera i New York

Studera i New York

Det finns städer som är mystiska. Städer som är romantiska. Städer som är mytomspunna. Inget av det är New York. Ibland får man känslan av att New York inte kan kallas stad, snarare ett koncept. (New York är ett koncept.)

Frihetsgudinnan håller sin fackla högt när hon stolt välkomnar till New York, på samma sätt som hon gjort sedan 1886, och önskar trevlig resa till dem som lämnar. Frågan är dock om man någonsin lämnar New York när man väl har varit där? Det är svårt att värja sig mot stadens nästintill magnetiska dragningskraft.

Världen i miniatyr

En sanslös sammandrabbning av kulturer resulterar i intrycket att NY är en miniversion av världen. Här blir du överöst av en fusion av människor, mat och upplevelser. Det känns ungefär som att få en hink vatten över huvudet. Överraskande. Och väldigt uppfriskande.

Fem världskändisar

New York är rastlöst och det är kanske just därför det är så lätt att få så mycket gjort här. Staden består av fem stadsdelar som alla kännetecknas av sin speciella atmosfär och specialiteter. Mest berömt är kanske Manhattan där du hittar de exklusiva kvarteren, börshajarna och de kändisar som tröttnat på Hollywoods ytliga liv. De andra stadsdelarna har även de namn som klingar bekant: Brooklyn, Queens, Bronx och Staten Island, dit du tar dig med färja.

The Big Apple. Det största och glansigaste äpplet på trädet erbjuder ett universum av upplevelser. New York har tagit det första steget. Nu är det din tur.

Studera i New York: du hittar våra program uppe i högerkolumnen

Klicka för att se en större karta över våra skolor i New York

Blogginlägg om New York

Mitt äventyr i New York

Studera engelska i USA, Australien och övriga världen

Att välja rätt universitet

Svenska studenter väljer Kalifornien

HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG