Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Institut Alpha-B Nice
BILDERVIDEOKARTA

Institut Alpha-B - Nice

Med mer än 20 års erfarenhet av att lära ut franska erbjuder skolan Alpha-B kompetens, innovationer och god vilja. Alpha-B är en oberoende familjedriven skola och ackrediterad medlem i kvalitetsorganisationerna EAQUALS och IALC. Du hittar skolan i hjärtat av Nice, i en ståtlig byggnad i Belle Époque-stil från början av 1900-talet. Den har totalrenoverats till modernitet, men samtidigt behålligt sin klassiska karaktär och de härliga typiska färgerna för Sydfrankrike.

Tre skäl att studera franska på Alpha B i Nice

  • Medlem i IALC International Association of Language Centres)
  • Gamla vacker skolbyggnad med egen trädgård
  • Stort utbud av fritidsaktiviteter

Centralt läge

För att ge studenterna bästa möjliga förutsättningar för inlärning finns här 10 klassrum, bibliotek, Internet och luftkonditionering. Inom 200-700 meters avstånd så når du det mesta; köpcenter, boutiquer, tågstationen, gamla stan och stranden. Under sommaren används en till skolbyggnad för de yngre studenterna. Skolan är internationell med studenter från över 25 länder varje år, t.ex. England, Tyskland, Schweiz, Nederländerna och Tjeckien...

Rikt utflyktsutbud

För att lära känna Nice erbjuder skolan redan första skoldagen en guidad stadsrundtur. Det erbjuds sedan aktiviteter varje vecka: alltifrån filmvisning, teaterbesök och vinprovning till frågesport, beachvolleyboll och boule m.m. Nice ligger fantastiskt bra beläget med närhet till Italien, Korsika och många vackra byar så varför nöja sig med att bara stanna i Nice? På helgerna erbjuds utflykter till exempelvis filmstaden Cannes, det lyxiga Monaco, parfymstaden Grasse och den karaktäristiskt provencalska byn Gourdon. Det är även lätt att resa runt själv i regionen med tåg eller bil.

Ansök senast i maj för språkkurser med CSN i höst
Om du är född 1996 och vill läsa en språkkurs med studiemedel i höst så behöver vi din ansökan nu på en gång! CSN ändrar sina regler för utlandsstudier för alla ansökningar som kommer in till dem efter den 1/6 och då ser det ut som att man inte kommer att få CSN för språkresor förrän hösten det år man fyller 20. Innan du kan ansöka om CSN måste du vara antagen till en skola och få CSN-underlag från oss så ansök så snart som möjligt.

Franska språkkurser

Normalkurs CSN

Normalkurs

Intensivkurs

Kombinationskurs 20+5

Kombinationskurs 20+10

DELF-kurs

50+ kurs

Boendealternativ

Familj

Privatrum

Delad lägenhet

Residens sommar

Kontakta Maria om du är intresserad av att studera franska på Institut Alpha-B i Nice

Jag har själv bott i Frankrike och fått uppleva den fantastiska och rika kulturen som Franrike har att erbjuda.

Ring mig på 08-40888482 eller klicka här för att maila mig.


Studenter som är intresserade av Institut Alpha-B brukar också gilla följande språkskolor:

Collège International, Cannes
IFALPES, Annecy
ILA, Montpellier

Fakta om språkskolan

Minimiålder: 16 år.

Transfer: Om du bor i familj hämtar de på flygplatsen om du anländer innan kl. 22:00. För övrigt boende är det lätt att ta flygbussen till centrala Nice eller en taxi direkt till ditt boende.

Lov: 6/4, 1/5, 14/5, 25/5, 4/6, 14/7, 11/11 samt 21/12 -3/1 (2016). Under dessa dagar erbjuder skolan gratis utflykter.

Citat
Det var roligt samtidigt som man lärde sig väldigt mycket.

/Zainab Khudair

HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG