Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Språkresor till Gifu

Språkresor till Gifu

Vill du undvika storstädernas myller och studera någonstans där det är lite lugnare? Då är Gifu ett bra alternativ. Här har du bo precis intill skolan och blicka ut över risfält från klassrumsfönstret.

Gifu är provinshuvudstad i Gifuprefekturen. Trots att staden har 420 000 invånare så anses den vara ganska lantlig i Japan. Ett av de största kännetecknen för Gifu är Ukaifisket. Nattetid ger sig de lokala fiskarna ut på floden Nagara som flyter genom staden. Där fiskar de med hjälp av eld och tama fåglar. Gifu är också känt för sina festivaler, bl.a. ett av Japans största fyrverkeriskådespel i början på augusti.

Staden vid bergets fot

Staden ligger vid foten av berget Kinka ("Fu" betyder "foot of the mountain"). Uppe på berget ligger Gifus fästning dit du kan åka linbana eller vandra för att få fina vyer över staden. Berget och fästningen är Gifus största sevärdhet.

Vackra omgivningar

Det bästa med Gifu är de natursköna omgivningarna i Gifuprefekturen. Allra mest känd är Shirakawa, en vacker liten bergsby som är med på UNESCOs välrdsarvslista. De pittoreska gamla husen har skarpt sluttande halmtak för att kunna stå emot snön under vintrarna i bergen.

Nära Nagoya

Tröttnar du på småstadslivet så behöver du inte resa långt. Endast 20 minuters tågresa från Gifu ligger Nagoya, Japans fjärde största stad och närmsta internationella flygplats. Här finns ett stort utbud av shopping, restauranger och nöjen. Vill du resa vidare i Japan så ligger Tokyo, Kyoto och Osaka på någon timmes resväg från Nagoya med snabbtåget Shinkansen. Vill du resa billigare kan du ta bussen till Kyoto på två timmar.

Språkresor till Gifu: du hittar våra program uppe i högerkolumnen

När du läser japanska i Japan med Blueberry får du:

  • Hjälp med allt pappersarbete innan kursstart. Våra studenter får dessutom göra visumansökan online vilket är betydligt lättare.
  • En språkresebyrå med stor erfarenhet av japanska språkskolor som har besökt skolorna på plats och personal som studerat i Japan och jobbat på japanska ambassaden.
  • Förmånliga priser. Genom våra avtal med de japanska skolorna kan vi ofta ge dig samma eller lägre priser än skolorna själva. Blueberry ger också en prisgaranti.
  • Tryggheten att ha en svensk förmedlare och svenska konsumentregler då allt betalas genom oss.
  • En Japanguide med allt du behöver veta inför dina studier i Gifu.
  • Ett japanskt ficklexikon om du anmäler dig på Internet minst 30 dagar innan kursstart.
  • Universitetsförberedande kurser alla våra 1-2 åriga språkkurser i Japan förbereder dig för vidare studier på japanska universitet och yrkeshögskolor.

Se en översikt av alla våra japanska språkskolor i Japan.

Klicka för att se en större karta över våra skolor i Gifu

Plugga japanska i Japan med Blueberry
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG