Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Studera eller jobba i Tokyo

Studera eller jobba i Tokyo

Var ska man börja skriva om staden som aldrig tar slut? I Tokyo finns så mycket att se och göra att det nästan inte går att nämna några saker som du absolut måste se. Allt beror på tycke och smak. Ta chansen att upptäcka ditt Tokyo!

Den japanska huvudstaden är en pulserande storstad med ett enormt utbud av restauranger, klubbar, affärer och allehanda nöjen. Tempot är högt och det är ständigt folk i rörelse. Japansk kultur och historia kombineras med toppmodern storstadsmiljö.

Världens största storstadsområde

Om du åker upp i Eiffeltornskopian Tokyo Tower och blickar ut över staden så tar den till synes aldrig slut. Detta metropolis sträcker sig så långt ögat når åt alla håll förutom i syd där Sumidafloden så sakteliga mynnar ut i Tokyo bay. Här har man dock byggt en konstgjord ö, Odaiba, för att få lite mer land att bygga på. Tokyoregionen är världens största sammanhängande storstadsområde med cirka 35 miljoner invånare där även Japans näst största stad Yokohama ingår.

Många städer i staden

Tokyo har inget utpräglat centrum. Varje stadsdel har sin egen prägel och sina egna sevärdheter. I väst finns populära Shinjuku, Tokyos Manhattan, med spektakulära skyskrapor och ett intensivt nattliv. Därifrån kan du vandra söderut genom Yogogiparken till Harajuku och Shibuya, populära områden för ungdomar att shoppa, vandra runt eller bara vara. Fortsätter du österut kommer du till musikklubbarnas mecka Roppongi och Ginza med lyxig shopping. Norrut finns Akihabara Electric Town där du kan köpa allt det senaste inom elektronik och manga. Sedan väntar Ueno, Asakusa och Ikebukuro med parker, tempel och mera shopping. Var hör du hemma? Ta chansen att studera i Tokyo!

Har du svårt att välja skola? Läs Eriks blogg om våra språkskolor i Tokyo.

Studera eller jobba i Tokyo: du hittar våra program uppe i högerkolumnen

När du läser japanska i Japan med Blueberry får du:

  • Hjälp med allt pappersarbete innan kursstart. Våra studenter får dessutom göra visumansökan online vilket är betydligt lättare.
  • En språkresebyrå med stor erfarenhet av japanska språkskolor som har besökt skolorna på plats och personal som studerat i Japan och jobbat på japanska ambassaden.
  • Förmånliga priser. Genom våra avtal med de japanska skolorna kan vi ofta ge dig samma eller lägre priser än skolorna själva. Blueberry ger också en prisgaranti.
  • Tryggheten att ha en svensk förmedlare och svenska konsumentregler då allt betalas genom oss.
  • En Japanguide med allt du behöver veta inför dina studier i Tokyo.
  • Universitetsförberedande kurser alla våra 1-2 åriga språkkurser i Japan förbereder dig för vidare studier på japanska universitet och yrkeshögskolor.

Se en översikt av alla våra japanska språkskolor i Japan.

Klicka för att se en större karta över våra skolor i Tokyo

Plugga japanska i Japan med Blueberry
HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG