Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
KAI Japanese Language School
BILDERVIDEOKARTA

KAI Japanese Language School - Tokyo

Vår mest populära språkskola i Tokyo, KAI, håller mycket hög kvalitet på sin undervisning. Man bedriver egen forskning om hur man som utlänning bäst lär sig japanska och man tar fram sina egna läromedel. Undervisningsgrupperna är lite mindre än på de flesta andra språkskolorna i Japan. KAI är en av två japanska språkskolor som är godkänd av den internationella kvalitetsorganisationen IALC som bl.a. ställer höga krav på skolornas akademiska standard. Skolan har anlitats av företag som IBM, Mercedez, Forex och den svenska ambassaden.

Tre skäl att studera japanska på KAI i Tokyo

 • Vår populäraste språkskola i Japan dit vi skickat många nöjda kunder.
 • En ungdomlig skola som tar väl hand om sina elever.
 • Skolan har godkänts av den krävande kvalitetsorganisationen IALC

*** Populär skola - ansök i mycket god tid! ***

Eftersom KAI är en mycket populär skola blir det ofta fullt på nybörjarnivå tidigare än skolans officiella ansökningsdeadline. Vill du vara säker på att få en plats rekommenderar vi dig starkt att anmäla dig till oss redan ca 9 månader innan önskad kursstart för att säkra en plats. Kontakta alltid oss för platstillgång eller alternativa lösningar om du har ont om tid.

En bra skola för västerlänningar

Språkskolan har funnits sedan 1987. Ordet KAI är mångbottnat och betyder öppen, förståelse, värld, möte, hav och innovation. Betydelser som väl symboliserar skolans filosofi. Här finns det gott om personal som pratar bra engelska så det blir aldrig några kommunikationsproblem. Här läser studenter från upp till 40 olika länder. Cirka 40% är asiater och runt 60% är européer varav många svenskar. Man begränsar dock hur många studenter från en nationalitet som tas in till varje klass så ansök i tid om du är nybörjare. Maxkapaciteten är 220 studenter.

På termins- och ettårskursen använder KAI numera ett Digital Learning System där kursmaterialet är digitalt och iPad-hyra ingår i kursmaterialskostnaden.

Personlig skola mitt i Shinjuku

KAI är en fin skola som ligger vid stationen Shin-Okubo i populära Shinjukuområdet i västra Tokyo. Stationen har bara en uppgång som leder ut på Okubostreet. Ta till höger och följ gatan i knappt fem minuter så kommer du till KAI. Skolan ligger på tredje och fjärde våningen och har 13 olika klassrum samt Wi-Fi. Här har en inredningsdesigner få sätta färg på väggarna och skapat en mysig atmosfär. KAI har även ett annex ett par minuters promenad från skolan där en del lektioner hålls.

En station bort från Shin-Okubo ligger Shinjuku-stationen som är världens största tågstation sett till antalet resenärer per dag. I närområdet finns spektakulära skyskrapor och trånga gränder med mycket restauranger och barer. Östra Shinjuku och nöjesområdet Kabuchiko är ett mycket populärt område bland de som gillar att festa.

På fritiden

Skolan ordnar fritidsaktiviteter som barbeques, sumobrottning, tecermoni, fester och talartävlingar. Till självkostnadspris erbjuder man också olika kurser (t.ex. keramik, meditation eller japansk matlagning) och utflykter. Dessutom har man ett populärt program där man sammanför studenterna med vanliga Tokyobor så man får öva på att tala japanska med infödda japaner.

Japanska språkkurser

Terminskurs

Ettårskurs

Normalkurs 15

Normalkurs 20

Sommarkurser

50+ kurs

Individuell kurs

Business Japanese

Boendealternativ

Egen lägenhet

Guest House

Familj

Språkkurser och priser för 2016

Här hittar du kurser och priser för språkskolan KAI Japanese Language School. Observera att vi har en prisgaranti.

Vi håller för närvarande på och lägger upp priserna för 2017 på vår webbsida. Den här skolan har vi inte hunnit med ännu så kontakta oss om du är intresserad av 2017 års priser och startdatum. Om inte valutakursen har gått upp så rör det sig vanligtvis inte om några stora skillnader, ibland kan vi t.o.m. sänka priserna.

Kursöversikt

Terminskurs, 10-30 veckor

Ettårskurs, 40 studieveckor (kan förlängas med ett år till)

Normalkurs 15, 2-20 veckor

Normalkurs 20, 2-20 veckor

Sommarkurser, 3-7 veckor

50+ kurs, 2 veckor

Individuell kurs, 1-4 veckor

Business Japanese, 1-40 veckor


Finansiera din språkkurs med studiemedel från CSN

Språkkurserna på KAI Japanese Language School som är minst 13 veckor långa ger rätt till bidrag och lån från CSN. Enligt CSNs nya regler ger de flesta språkkurser utomlands inte rätt till studiemedel förrän den 1 juli det år du fyller 20. Läs mer om detta och vad du kan göra istället på vår sida om studiemedel för dig som är 19 år.

Beräkna hur mycket pengar du kan få genom att fylla i hur många veckor du vill studera här:


Terminskurs 10-30 veckor 

Du läser 20 lektioner (à 50 minuter) per vecka. Grupperna består vanligtvis av 10-15 studenter. Undervisningen fokuserar på alla de fyra språkfärdigheterna läsa, skriva, tala och lyssna. Även en del kulturlektioner ingår, då det japanska språket är tätt förknippat med landets kultur. Du bör börja bekanta dig med de japanska skriftspråken hiragana/katakana på egen hand före kursstart.

Kursen ges i 4 terminer à 10 veckor per år. Du väljer själv hur många terminer du vill läsa, det går dock inte att läsa halva terminer. Du kan önska för- eller eftermiddagslektioner.

Kursstart: 14/1, 5/4, 28/6, 11/10 2016 samt snarlika datum för 2017. Den första dagen är en introduktionsdag sedan börjar undervisningen någon dag senare.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

PriserBara kursKurs + Egen lägenhetKurs + Guest HouseKurs + Familj
  EnkelrumEnkelrumEnkelrum
10 veckor 16930       från 31750       från 28865      40865
20 veckor 30655       från 57990       från 52985      76945
30 veckor 45380       från 85225       från 78105      112265

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad om du läser minst två terminer d.v.s. 20 veckor. KAI tillämpar numera ett s.k. digital learning system. Digitalt kursmaterial inklusive iPad-hyra tillkommer med 730 kr per 10 veckorstermin.

Om du inte har studentvisum får du vistas max 90 dagar i sträck i Japan, sedan måste du resa ut ur landet för att förnya ditt uppehållstillstånd med 90 dagar till.

Om du läser 20 veckor eller mer kan du ansöka om studentvisum mot en merkostnad på 3500 kronor som betalas in i samband med visumansökan. Observera att för att ansöka om studentvisum måste du ha gått ut gymnasiet.

KAI är en mycket populär skola och antalet platser på studentvisum är begränsade. Är du nybörjare och vill studera på studentvisum bör du ansöka redan ca nio månader innan kursstart även om skolans egen deadline är ca 6 månader innan kursstart. Kontakta alltid oss för platstillgång eller alternativa lösningar om du har ont om tid.

Läs mer om boendekostnader under fliken boende.Ettårskurs 40 studieveckor (kan förlängas med ett år till) 

Du läser 20 lektioner (à 50 minuter) per vecka. Grupperna består vanligtvis av 10-15 studenter. Undervisningen fokuserar på alla de fyra språkfärdigheterna läsa, skriva, tala och lyssna. Även en del kulturlektioner ingår, då det japanska språket är tätt förknippat med landets kultur. Du bör börja bekanta dig med skriftspråken hiragana/katakana på egen hand före kursstart.

Kursen ges i 4 terminer à 10 veckor per år. Du kan önska för- eller eftermiddagslektioner.

Kursstart: 14/1, 5/4, 28/6, 11/10 2016 samt snarlika datum för 2017. Den första dagen är en introduktionsdag sedan börjar undervisningen någon dag senare.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Priser
Kursavgift55120
Inskrivningsavgift1500
Visumavgift3500
Uppdelad betalning750
Summa av obligatoriska kostnader:60120

Kommentar: KAI tillämpar numera ett s.k. digital learning system. Digitalt kursmaterial inklusive obligatorisk iPad-hyra tillkommer med 730 kr per tioveckors termin.

Observera att du måste ha gått ut gymnasiet för att ansöka om studentvisum.

KAI är en mycket populär skola och antalet platser på studentvisum är begränsade. Är du nybörjare och vill studera på studentvisum bör du ansöka redan ca nio månader innan kursstart även om skolans egen deadline är ca 6 månader innan kursstart. Kontakta alltid oss för platstillgång eller alternativa lösningar om du har ont om tid.

Läs mer om boendekostnader under fliken boende.Normalkurs 15 2-20 veckor 

Du läser 15 lektioner (à 50 minuter) per vecka. Grupperna består av max 10 studenter men snittet är 6 elever per klass. Kursen vänder sig främst till dig som är nybörjare och vill prova på att studera japanska i Japan. Fokus ligger till allra största del på konversation där du lär dig enklare fraser och grammatik. Textboken är romaniserad (skriven med vårt alfabet) på de lägre nivåerna om du önskar det. Du kan ofta välja mellan förmiddagslektioner, eftermiddagslektioner eller kvällslektioner.

Kursen ges i fyraveckorsblock, där varje block motsvarar en nivå. Det finns fem nivåer totalt, så om du kommer som nybörjare så kan du maximalt läsa 4x5 veckor. För längre vistelser, se Termins- eller Ettårskursen.

Kursstart: Rekommenderade startdatum: 18/1, 15/2, 14/3, 11/4, 9/5, 6/6, 22/8, 29/8, 26/9 & 24/10, 21/11. Har du förkunskaper kan det gå att starta på andra datum. Se sommarkursen för start den 4/7 och 1/8.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

PriserBara kursKurs + Egen lägenhetKurs + Guest HouseKurs + Familj
  EnkelrumEnkelrumEnkelrum
2 veckor 4815       från 12130       från 8815      11925
3 veckor 6405       från 13720       från 11640      16280
4 veckor 8020       från 15335       från 14485      20660
8 veckor 15315       från 27635       från 25170      36660
12 veckor 22610       från 39935       från 36620      51015
13 veckor 24435       från 43010       från 39485      55080
16 veckor 29905       från 52235       från 48075      67255

Kommentar: Skriftspråket hiragana lärs normalt inte ut på denna kurs. Vill du lära dig hiragana erbjuds extralektioner á 75 kr/lektion, totalt 9 stycken under 4 veckors tid, för hiraganaundervisning.

Kursen är studiemedelsberättigad om du läser minst 13 veckor. För längre kurser rekommenderar vi dock Termins- eller Ettårskursen.

Läs mer om boendekostnader under fliken boende. Om du läser normalkursen så att en del av kursen infaller under juli och/eller augusti går priset upp något då skolan tar ut en extra merkostnad.

Utskrivet kursmaterial kostar 145 kr/nivå (vanligtvis 4 veckor). På den 5:e nivån kostar det 255 kr. Det rekommenderas att ta med iPad eller motsvarande.Normalkurs 20 2-20 veckor 

Du läser 20 lektioner (à 50 minuter) per vecka. Grupperna består av max 10 studenter men snittet är 6 elever per klass. Kursen vänder sig främst till dig som är nybörjare och vill prova på att studera japanska i Japan. Fokus ligger till allra största del på konversation där du lär dig enklare fraser och grammatik. Textboken är romaniserad (skriven med vårt alfabet) på de lägre nivåerna om du önskar det. Du kan ofta välja mellan förmiddagslektioner, eftermiddagslektioner eller kvällslektioner.

Kursen ges i fyraveckorsblock, där varje block motsvarar en nivå. Det finns fem nivåer totalt, så om du kommer som nybörjare så kan du maximalt läsa 4x5 veckor. För längre vistelser, se Termins- eller Ettårskursen.

Kursstart: Rekommenderade startdatum: 18/1, 15/2, 14/3, 11/4, 9/5, 6/6, 22/8, 29/8, 26/9 & 24/10, 21/11. Har du förkunskaper kan det gå att starta på andra datum. Se sommarkursen för start den 4/7 och 1/8.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

PriserBara kursKurs + Egen lägenhetKurs + Guest HouseKurs + Familj
  EnkelrumEnkelrumEnkelrum
2 veckor 5915       från 13230       från 9915      13025
3 veckor 7910       från 15225       från 13145      17785
4 veckor 10105       från 17420       från 16570      22745
8 veckor 19440       från 31760       från 29295      40785
12 veckor 28780       från 46105       från 42790      57185
13 veckor 31115       från 49690       från 46165      61760
16 veckor 38115       från 60445       från 56285      75465

Kommentar: Skriftspråket hiragana lärs normalt inte ut på denna kurs. Vill du lära dig hiragana erbjuds extralektioner á 75 kr/lektion, totalt 9 stycken under 4 veckors tid, för hiraganaundervisning.

Kursen är studiemedelsberättigad om du läser minst 13 veckor. För längre kurser rekommenderar vi dock Termins- eller Ettårskursen.

Läs mer om boendekostnader under fliken boende. Om du läser normalkursen så att en del av kursen infaller under juli och/eller augusti går priset upp något då skolan tar ut en extra merkostnad.

Utskrivet kursmaterial kostar 145 kr/nivå (vanligtvis 4 veckor). På den 5:e nivån kostar det 255 kr. Det rekommenderas att ta med iPad eller motsvarande.Sommarkurser 3-7 veckor

I jul-augusti ger KAI sommarkurser med fokus på Grammatik och Konversationskurs där du har 20 lektioner (á 50 minuter) per vecka i grupper på max 12 studenter men med 5-6 studenter i snitt per klass. Kursen fokuserar på konversation och den grammatik som krävs för detta. Kursen ges på alla nivåer.

I agusti kan du istället läsa en förberedelsekurs för JLPT (Japanese Language Proficiency Test) med 20 lektioner i veckan i grupper om 3-12 elever. Kursen fokuserar på testförberedelse med ord och uttryck med Kanji. Du bör ha 800-1000 studietimmar i japanska bakom dig (motsvarande 40-50 veckor på KAI).

Kursstart: 6/7 (4 eller 7 veckor), 3/8 (3 veckor). JLPT startar bara i augusti.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

PriserBara kursKurs + Guest HouseKurs + Familj
  EnkelrumEnkelrum
3 veckor 9045       från 14280      18920
4 veckor 11680       från 18145      24320
7 veckor 17360       från 26175      36235

Kommentar: Läs mer om boendekostnader under fliken boende.

I samband med sommarkurserna ordnar skolan en hel del aktiviteter som du kan delta i mot en merkostnad.50+ kurs 2 veckor

Det här är en kurs med stort kulturfokus för dig som vill uppleva Japan tillsammans med jämnåriga resenärer som är minst 50 år gamla. Under nio dagar studerar ni japanska på normalkursen (se ovan) kl 9.00-11.50 i grupper om max 10 elever.

Därutöver ingår 10 aktiviteter, 6 luncher, 6 middagar samt ett kollektivtrafikskort laddat med 3000 Yen. Aktiviteterna är bl.a. en rundtur i Tokyo, te-cermoni, besök i Asakusa och Sky Tree, Sushi making, Meiji Shrine och en dagsutflykt till Nikko sista fredagen.

Boende och flyg ingår inte i priset. Kontakta oss för förslag på boende.

Kursstart: 28/3, 31/10

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

PriserBara kurs
 
2 veckor 12855


Individuell kurs 1-4 veckor

Att kunna uttrycka sig på rätt sätt är nyckeln till framgång när man gör affärer i Japan. KAI har stor erfarenhet av privatundervisning och skräddarsydda kurser för företag. Här har vi prissatt privatundervisning med 20 undervisningstimmar per vecka, vardagar på dagstid. Kurslitteratur tillkommer. Läser ni två tillsammans så blir det lite billigare. Kursen kan även förläggas före kl. 9 och efter kl. 18 på vardagar samt på helger mot en extra kostnad. Kontakta oss med önskemål så tar vi fram en offert.

Kursstart: Varje måndag.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

PriserBara kurs
 
1 veckor 9900
2 veckor 18230
3 veckor 26660

Kommentar: Kostnader för kurslitteratur tillkommer på plats. Kontakta oss för förslag på lämpligt korttidsboende.Business Japanese 1-40 veckor 

KAI ger olika kurser i Business japanska, kontakta oss för mer information om du är intresserad av detta.

Kursstart:Företagskurser på KAI

Här hittar du språkkurser som lämpar sig väl för dig som är yrkesverksam. Det är intensiva kurser med undervisning individuellt eller i små grupper med lite högre medelålder än de vanliga språkkurserna. Mer information om den här typen av kurser finns på vår översiktssida för företagskurserna.

Individuell kurs 1-4 veckor

Att kunna uttrycka sig på rätt sätt är nyckeln till framgång när man gör affärer i Japan. KAI har stor erfarenhet av privatundervisning och skräddarsydda kurser för företag. Här har vi prissatt privatundervisning med 20 undervisningstimmar per vecka, vardagar på dagstid. Kurslitteratur tillkommer. Läser ni två tillsammans så blir det lite billigare. Kursen kan även förläggas före kl. 9 och efter kl. 18 på vardagar samt på helger mot en extra kostnad. Kontakta oss med önskemål så tar vi fram en offert.

Kursstart: Varje måndag.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

PriserBara kurs
 
1 veckor 9900
2 veckor 18230
3 veckor 26660

Kommentar: Kostnader för kurslitteratur tillkommer på plats. Kontakta oss för förslag på lämpligt korttidsboende.Seniorkurser på KAI

Våra vuxenkurser har vanligtvis ingen övre åldersgräns men på den här sidan hittar du språkkurser som är skräddarsydda för lite äldre deltagare. Mer information om den här typen av kurser finns på vår översiktssida för seniorkurserna.

50+ kurs 2 veckor

Det här är en kurs med stort kulturfokus för dig som vill uppleva Japan tillsammans med jämnåriga resenärer som är minst 50 år gamla. Under nio dagar studerar ni japanska på normalkursen (se ovan) kl 9.00-11.50 i grupper om max 10 elever.

Därutöver ingår 10 aktiviteter, 6 luncher, 6 middagar samt ett kollektivtrafikskort laddat med 3000 Yen. Aktiviteterna är bl.a. en rundtur i Tokyo, te-cermoni, besök i Asakusa och Sky Tree, Sushi making, Meiji Shrine och en dagsutflykt till Nikko sista fredagen.

Boende och flyg ingår inte i priset. Kontakta oss för förslag på boende.

Kursstart: 28/3, 31/10

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

PriserBara kurs
 
2 veckor 12855


Boende på KAI Japanese Language School

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Priser finner du på fliken Kurser & priser. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Egen lägenhet

Du kan boka en möblerad studiolägenhet i Tokyo genom oss. De består vanligtvis av ett rum, kokvrå samt badrum. Lägenheterna är vanligtvis 10-20 kvadratmeter stora. Standarden på studentboende i Japan är enkel och det är inte samma isolering som hemma.

Blueberry kan hjälpa dig att boka en lägenhet via våra samarbetspartners Be Good Japan och Oakhouse i Tokyo. Månadshyran betalas sedan på plats. Kom gärna med önskemål om var du vill bo och din boendebudget. Inför kursstarten stämmer vi av dina önskemål igen innan vi ber våra samarbetspartners att komma med förslag till dig.

Vill du få mesta servicen och bo i lägenhet rekommenderar vi Be Good Japan. De möter dig på stationen när du når centrala Tokyo och de kan hjälpa dig skaffa SIM- kort till mobilen och fixa bankkonto och annat pappersarbete i Japan. De ordnar fester en gång i månaden och behöver du hjälp med något är det bara att kontakta dem.

Be Good Japan har lägenheter runt om i Tokyo från små 10 kvadrats lägenheter till riktigt stora lägenheter där man kan bo flera stycken tillsammans. Månadshyran startar på 55000 Yen (ca 4235 kr) för de minsta lägenheterna men ligger ofta på ca 75000 Yen (ca 5775 kr) och uppåt för mer centrala lägenheter. De kan också erbjuda större lägenheter för par och vänner som vill bo tillsammans. Internet ingår men kostnader för gas el och vatten tillkommer. Här ska man bo 6 månader eller längre. Flyttar man ut tidigare så dras en avgift på ca en månadshyra.

För att säkra sin lägenhet hos Be Good Japan får man betala en städavgift på 30000 Yen (en engångskostnad på ca 2310 kr). Sedan måste du antingen betala en deposition motsvarande en månadshyra eller också får dina föräldrar signera ett papper där de lovar att täcka eventuella skador du orsakar upp till en månadshyra. Eventuell depositionen får du tillbaka när du flyttar ut om inget har förstörts. Blueberrys studenter slipper kontraktsavgiften på 30000 Yen som i vanliga fall tas ut.

Oakhouse har lägeneter över hela Tokyo-området och kan erbjuda prisvärda lägenheter även för de som vill stanna en kortare tid i Tokyo. Vid bokning av en lägenhet genom Oakhouse betalar du en kontraktsavgift på 50000 yen (ca 3850). Månadshyran startar på 65000 Yen (ca 5005 kr) för de minsta lägenheterna medan du får räkna med ca 75000 Yen (ca 5775 kr) och uppåt för mer centrala lägenheter beroende på storlek och läge. En utility fee på 15000 yen 15000 Yen (ca 1155 kr) för el gas och vatten ska betalas med hyran. Internet ingår. En fördel med Oakhouse är att de har både många lägenheter och guesthouse/sharehouse som du mot ett tillägg kan flytta mellan.

Guest House

Många västerländska studenter brukar bo i Guest House i Tokyo. Du har eget rum och delar kök, badrum m.m. med de andra som bor där. Guest Housen varierar i storlek från en handfull studenter till flera hundra. Ibland är det korridorsboende och ibland är det hus med delade lägenheter där man har sitt eget låsbara rum.

Var förberedd på att standarden på japanskt studentboende är enkel. Rummen är ofta små (ca 10 kvadratmeter) och det är inte samma isolering som hemma. Räkna med en viss restid till skolan då avstånden är stora i Tokyo.

Blueberry kan hjälpa dig att boka Guest House via våra samarbetspartners i Tokyo. Bokningsavgiften är 1450 kr. Månadshyran betalas sedan på plats. Här nedan kan du läsa mer om de Guest House-leverantörer vi erbjuder, kom gärna med önskemål om var du vill bo. Du kommer sedan att få förslag från oss närmare kursstart.

Typ 1
Vi kallade tidigare dessa Guest House för Delat Hus. Du har ett eget rum i ett hus/lägenhet med färgglada väggar. I husen bor vanligtvis 5-8 studenter, av blandade nationaliteter (även japaner). Organisationen som har hand om de delade husen är mån om att ha en bra blandning på sina hyresgäster, vad gäller nationalitet, kön, ålder etc. Det brukar resultera i en väldigt mysig och familjär atmosfär.

En tidigare Blueberrystudent berättar: "Boendet är fantastiskt! Som exempel: Jag åkte till Japan helt själv och på min avskedsfest kom nästan 50 pers, kändes som en stor seger och jag var stolt över mig själv."

Dessa Guest House vänder sig till dig som är 19-30 år gammal och det finns begränsat antal platser. Priserna ligger på ca 50000-65000 yen per månad (ca 3850-5005 kr). Sedan detta tillkommer el/vatten/gaskostnader på 5000-8000 yen (ca 385-615 kr) per månad. Internet ingår. En deposition på 30000 Yen (ca 2310 kr) tillkommer men den går att få tillbaka vid utflyttning om man inte haft sönder något och varslar om utflyttningen i god tid.

Typ 2
Vår senaste Guest House leverantör ger väldigt bra service till de som bor där. De möter dig på stationen när du kommer och de kan hjälpa dig skaffa mobilabonnemang och fixa bankkonto och annat pappersarbete i Japan. De ordnar fester en gång i månaden och behöver du hjälp med något är det bara att kontakta dem.

De har många olika Guest House runt om i Tokyo. De flesta består av hus på 3-4 våningar. Det brukar bo både japaner och internationella studenter i husen. Hyran varierar mellan olika Guest House på ca 45000-70000 yen (ca 3465-5390 kr) per månad. Till detta tillkommer el/vatten/gaskostnader på ca 10000 Yen (ca 770 kr) per månad. En städavgift på 15000 Yen samt en obligatorisk försäkring på 5880 yen tillkommer också som en årlig kostnad (ca 1600 kr totalt). Städavgiften betalas när ditt rum bekräftas. Samtidigt måste du antingen betala en deposition motsvarande en månadshyra eller också får dina föräldrar signera ett papper där de lovar att täcka eventuella skador du orsakar upp till en månadshyra. Eventuell depositionen får du tillbaka när du flyttar ut om inget har förstörts. Minimum kontraktstid är 3 månader.

Familj

Du bor i enkelrum hos en japansk värdfamilj med frukost eller halvpension. Du kan bo 12 veckor i sträck hos en och samma familj. Därefter kan du bo kvar där om både du och familjen önskar så. Annars får du byta familj om du vill bo längre än 12 veckor. Du kan också välja att bo hos en familj de första veckorna för att snabbt lära känna kulturen men sedan hitta annat boende på plats.

Om du är intresserad av att bo i familj kommer du att få fylla i ett formulär där du berättar om dig själv och dina intressen samt komma med önskemål. Organisationen kommer sedan att matcha din profil med en lämplig värdfamilj. Du kommer att få information om din familj cirka en till två veckor före avresa. Då kommer du också att få en liten guide till att bo i Japan, så att du kan förbereda dig för livet i familjen.

Japanska familjer är välkomnande och tycker att det är roligt med västerländska studenter. Det är inget krav att du kan någon japanska, men du bör vara beredd på att vilja kommunicera med familjen (med gester och miner om inte annat) och att det kommer att uppstå en del kulturkrockar den första tiden.

Organisationen finns över hela Japan. Familjerna bor cirka en timmes resväg från skolan men avstånden kan ofta vara lite kortare på mindre orter.

Prisexempel (kontakta oss för andra veckoantal) för familj med halvpension:

 • 2 veckor: 6735 kr
 • 4 veckor: 11975 kr
 • 8 veckor: 20125 kr
 • 12 veckor: 26640 kr
 • 13 veckor: 28740 kr
 • 16 veckor: 35025 kr
 • 20 veckor: 43410 kr

Familj med frukost:

 • 2 veckor: 6150 kr
 • 4 veckor: 10810 kr

Familj med frukost kan max bokas i fyra veckor, för längre vistelser är det priset för familj med halvpension som gäller. 23/12-3/1 utgår ett tillägg på 165 kr per natt. Om du vill bli hämtad på närmsta flygplats och körd till din familj kostar det 1330 kr.

Anmäl dig till en språkkurs på KAI Japanese Language School

Kontakta Erik om du är intresserad av att studera japanska på KAI Japanese Language School i Tokyo

Jag har själv studerat japanska i Osaka och Nagoya, rest runt en hel del i Japan och jobbat på den japanska ambassaden i Stockholm.

Ring mig på 08-40888481 eller klicka här för att maila mig.


Studenter som är intresserade av KAI Japanese Language School brukar också gilla följande språkskolor:

GenkiJACS Tokyo
Kudan Institute, Tokyo
Samu Language School, Tokyo

Fakta om språkskolan

Minimiålder: 16 år men majoriteten av studenterna är 19+.

Transfer: Skolan boka chaufför att hämta dig på Narita-flygplatsen och som kör dig till ditt boende. Det kostar 2450 kronor om du är ensam eller 1430 kr/person om du åker med en kompis. Skolan har också en service där du betalar 340 kr (per person) för att bli mött på flygplatsen. Personen som möter dig hjälper dig sedan att boka biljett och förklarar hur du själv reser vidare på bästa sätt. Du betalar själv för tåg/buss/taxi-kostnad till din destination. KAI kan även ordna hämtning på Tokyos andra flygplats Haneda. Kontakta oss direkt för pris på upphämtning därifrån.

Lov: Ettårskursen, businesskursen och terminskurserna ges i fyra tioveckorsterminer per år. Däremellan är det lov. De har också lov på nationella helgdagar. Övriga kurser har inga lov.

Citat
KAI är en underbar skola med underbara lärare. Det är sjukt mycket enklare med Blueberry som hjälper dig hålla reda på vad som behöver göras och när. Stort tack!

/Emilio Spinetti


När du ansöker till KAI genom Blueberry får du göra visumansökan online vilket är mycket snabbare.

Fler skäl att studera japanska i Japan med Blueberry

Jag kan inte beskriva hur mycket jag tycker om den här staden, varje dag är ett äventyr.
KAI Japanese Language School är den bästa skola jag någonsin pluggat på!

Ficklexikon på köpet

När du anmäler dig till en av våra språkresor minst 30 dagar innan kursstart så får du en fickordbok på köpet.

HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG