Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Språkresor till Münster

Språkresor till Münster

Münster är staden med skön avslappnad stämning där man umgås på café eller en ”biergarten”, promenerar i parken eller i mysiga gamla stan och solbadar vid sjön Aasee.

I nordvästra Tyskland, nära den holländska gränsen ligger Münster. Staden med anor från 600-talet har bevarat sina medeltida byggnader och maffiga katedraler vilka dominerar stadsbilden och berättar om stadens historia. Om du bestämmer mötesplats med någon i Münster är Prinzipalmarkt den mest naturliga plasten, här ligger stadshuset byggt i gotisk stil vilket är svårt att missa.

Cykelvänligt

I Münster kan man cykla överallt till studenternas förtjusning, här finns cirka 55 000 studenter som de flesta är inskrivna på ett av Tysklands största och mest populära universitet: Westfälische Wilhelms Universität. Universitetets campus har runt hundra byggnader runt om i staden.

Lokalproducerad öl

Münster har en skön stämning och känns som en ung, orädd stad. Den har lyckats bevara sin medeltida charm och karaktär trots att staden numera ofta beskrivs som livlig och internationell. Nöjes- och kulturutbudet är stort. Här finner du restauranger och barer av alla sorter, något du definitivt måste besöka när du är här är en traditionell ”biergarten” där den lokala ölen ”Altbier” serveras, helst tillsammans med en sockrig sirap eller en sked frukt.

Klimatet är behagligt året runt med milda vintrar och fina somrar. Stadens omgivningar bjuder på gröna parker, slott och berömda botaniska trädgårdar som lockar turister med gröna fingrar från hela världen.

Språkresor till Münster: du hittar våra program uppe i högerkolumnen

Klicka för att se en större karta över våra skolor i Münster

HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG