Blueberry world wide - språkresor, utlandstudier och jobb utomlands
språkresor college & universitet volontärarbete jobba utomlands
Arbete & lön för Working Holiday Work and Travel
BILDERKARTA

Arbete & lön för Working Holiday

Här hittar du mer information om hur jobben, lönen och hur programmet fungerar.

I programmet ingår att du under hela din vistelse i Kanada (max 12 månader) får hjälp med jobbsökande i Vancouver och andra städer i Kanada. Du kan ha hur många jobb som helst och när du avslutar ett så kan du få hjälp att söka nästa. WnH har en stor jobbdatabas som fylls på med nya jobb flera gånger i veckan. Den innehåller jobb över hela Kanada, men majoriteten av jobben är i Vancouver.

WnH hjälper dig med att skriva CV i Kanada (de har en praktisk mall), vad du ska svara på olika frågor som kan dyka upp på arbetsintervjuer, ger dig tillgång till Internet/mail och lokala tidningar med jobbannonser och ger dig tips och råd under hela din vistelse i Kanada. En del företag vänder sig endast till WnH för att söka personal. Varje måndag, onsdag och fredag klockan 13.00 hålls en jobbsökarpresentation på WnH där man går igenom hur jobbsökandet fungerar.

Arbete

Det finns många olika typer av arbeten att söka. Mycket vanligt är att arbeta på hotell eller som bartender eller servitris/servitör på restaurang, bar eller café. Dessa jobb finns både i storstäderna och på turistorterna så har du tur kan du kombinera jobb med bad eller skidor. I storstäderna finns även butiksjobb.

Under vintermånaderna december-januari brukar det vara svårare att hitta arbete eftersom det är mitt i säsongen. Om du vill jobba i Kanada på en skidort under vintersäsongen rekommenderar vi att du planerar att anlända i början av hösten. Glöm inte att från Sverige ta med betyg och intyg på dina tidigare studie- och arbetserfarenheter översatta till engelska.

Lön

Lönen varierar från jobb till jobb men ligger vanligtvis mellan 9-14 kanadensiska dollar per timme (ca 63-98 kronor/timme). För många servicejobb tillkommer dessutom dricks.

Exempel på jobb i Kanada

På länken nedan hittar du exempel på olika Work and Travel-jobb du kan söka i Kanada. Jobben är hämtade direkt från vår lokala leverantörs databas som du får full tillgång till när du är anmäld till programmet. Observera att vilka jobb som finns tillgängliga varierar med olika årstider.

Se jobbdatabasen för Kanada

Läs mer om:

Kontakta Anna om du är intresserad av arbetsprogrammet: Work and Travel

Ring mig på 08-40888486 eller klicka här för att maila mig.HEM LÄNDER OM OSS LEDIGA JOBB TRÄFFA OSS KONTAKT BLOGG